RAREŞ ROMAN: Se doreşte schimbare

În Piaţa Unirii a avut loc sâmbătă, 24 martie 2018, o nouă adunare, marca Coaliţia pentru Familie.

29513959_1791613797551343_844251919_o

Foto: Rareş Roman

Evenimentul a fost impartit in doua parti. Prima parte a constat in adunarea in piaţă a peste 2000 de oameni. Manifestul a inceput la ora 14:30 cu o rugaciune si intonarea Imnului National.

De la inceput, Daniel Burtic, profesor al Universitatii Emanuel, le-a amintit participantilor ca manifestarea se vrea una pasnică, scopul fiind atragerea atentiei autoritatilor pentru modificarea articolului 48 din Constitutie.

Au luat cuvantul, pe rand, reprezentanti ai diferitelor confesiuni care traiesc în Oradea, precum Vincze Judit, pastor al Bisericii Reformate, episcopul romano-catolic de Oradea, László Böcskei, episcopul ortodox Sofronie Drincec, episcopul greco-catolic Virgil Bercea, pastorul Bisericii Emanuel, Petru Vidu, sau PS Siluan, episcopul ortodox al românilor din Ungaria.

 

Episcopul romano catolic, László Böcskei, a subliniat ca „omul nu este doar un produs al evolutiei si dezvoltarii”, sustinand ca, „daca am fi doar atat, ne-am asemana cu un processor” care devine tot mai performant pe zi ce trece si care, la un moment dat, ajunge uzat si aruncat.

Cel mai direct si mai radical a fost Petru Vidu, pastor baptist, care a spus ca este necesară inlocuirea, în Constitutie, a termenului de „soţi” cu „barbat şi femeie”, tocmai pentru ca lumea să nu fie „distrusă”.

„Vedem curentul demonic care se raspandeste cu iuteala peste pamantul acesta, vedem cum tara după tara legalizează casatoriile intre persoane de acelasi sex. De ce suntem împotriva? Pentru ca e una din armele celui rău pentru distrugerea omenirii, pentru că Dumnezeu este împotriva homosexualitatii, pentru ca Biblia numeste aceste lucruri lucruri scarboase, pentru că inclusiv Dictionarul Explicativ al Limbii Române defineste homosexualitatea ca fiind o «perversiune sexuala ce consta în atractia sexuala faţă de indivizi de acelasi sex»”, a spus el.

De altfel, pastorul baptist si-a arata nemultumirea fata de faptul ca colalitia a cerut de acum doi ani referendum national pe aceasta tema, iar politicienii nu au reusit sa concretizeze acest lucru.

Evenimentul s-a incheiat pe la ora 16, unde a inceput si a doua parte a eveimentului, adica Marsul pentru Viata.

RAREŞ ROMAN

rares-roman

RAREŞ ROMAN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: