OANA TAICHIS & GIANINA BAN: Franceza e o plăcere

Bianca Marinău, elevă în liceul nostru, este olimpică la Limba franceză, participând la faza națională. Aceasta are 16 ani și este în clasa a X-a D, fiind pregătită de prof. Luminița Chindea.

Bianca Marinău

BIANCA MARINAU

Bianca este o fată ambițioasă și muncitoare, care a reușit să se califice la faza națională la Olimpiada de Limba franceză sub îndrumarea atentă a profesoarei sale, Chindea Luminița.

Bianca se autocaracterizează ca fiind o persoana calmă și timidă, dar pe de altă parte perseverentă, muncind până reușește ceea ce își propune. De exemplu, a lucrat cu plăcere pentru a ajunge la etapa națională, chiar câte 2-3 ore pe zi, fără a se lăsa distrasă de altceva.

„Am participat la doar la concursuri si olimpiade de franceză, înca din clasa a VII-a, de fiecare am obținut rezultate bune și de fiecare dată am avut de învățat din aceste experiențe. Nu mi-a plăcut în mod special franceza în gimnaziu, dar din clasa a IX-a am început sa îmi descopăr pasiunea pentru această limbă și de anul trecut am început să particip și la faza națională. Anul acesta, spre deosebire de anul trecut, am avut și probă orală, la care m-am descurcat chiar bine, în ciuda micilor emoții pe care le aveam”, a declarat Bianca.

În această activitate a sa, cel mai mult este susținută de profesoara sa, dar și de părinți.

Întrebată ce și-ar dori să facă în viitor și dacă ar vrea să fie profesoară de franceză, aceasta a spus: „Nu știu exact ce aș vrea să fac în viitor, nu cred că aș vrea să devin profesoară de franceză, dar cu siguranță aș alege să mă implic în activități ce au legătură cu limbile străine. Mi-ar place să am o carieră care să necesite comunicare doar în franceză, pentru mine ar fi ideal un astfel de loc de muncă.”

Olimpiada a fost structurată pe două parți, una scrisă și una orală. Cea scrisă la rândul ei e compusă din trei părți: comprehension ecrite, structures linguistiques și production ecrite, care au durat trei ore. Pentru cei de clasa a X-a, a XI-a și a XII-a, este și proba orală, care are la rândul ei două părți: comprehension orale care constituie înțelegerea unui documentar audio/video și răspunderea la unele cerințe pe baza lui. A doua parte e production orale, care necesită interacționarea cu comisia.

OANA TAICHIS, GIANINA BAN

gianina si oana

GIANINA BAN şi OANA TAICHIȘ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: