TEODORA SĂLĂGEAN: Oamenii conştientizează ceea ce fac?

Ai încercat măcar o dată să pui pe primul loc un prieten și să lași la o parte propria ta persoană? Să ghicesc… Rareori? Voi dezbate în acest material ideea de ură, răutate și discriminare între indivizi, problema care îi face pe oameni să se îndepărteze și să se respingă reciproc în multe cazuri.

Totul vine din acțiunile noastre pe care de multe ori le facem conștient sau inconștient. Oferim indiferență atunci când cei de lângă noi au nevoie de sprijin, iar când ne vine rândul, suntem mirați de lipsa prezenței prietenilor în jurul nostru. Nu conștientizăm că viața e atât de frumoasă datorită celor care fac parte din ea, iar răsplata noastră față de ei este să le fim alături nu doar în momentele bune.

Un exemplu al zilelor noastre este emisiunea Asia Express, unde concurenții intrați în competiția pentru 30.000 € sunt nevoiți să supraviețuiască cu ajutorul asiaticilor. În privința drumului, ei trebuie să parcurgă 5.000 km fără bani. Norocul lor este acela că locuitorii de acolo opresc să îi ajute și de multe ori să le ofere un loc peste seară. Acum, întrebarea mea este: câți din România ar face asta fără a aștepta ceva în schimb? E un semn de alarmă în privința orgoliului între oameni și lipsa de ajutor acordat.

Oamenii ar trebui să realizeze că nu totul este o competiție și, dacă e vorba, va veni rândul fiecăruia, deci nu e nevoie să purtăm ură sau să dorim răul nimănui.

Facem adesea lucruri care îi fac pe alții invidioși și dorim să obținem ceva doar ca să vadă restu’ la ce nivel suntem noi, dar de fapt adevăratul succes este acela când știm că am realizat ceva fără să ne lăudăm sau să îi facem pe alții să fie invidioși.

Lumea va fi una mai bună atunci când vom intra în compania unor oameni care vor sprijini alegerile noastre, oferind sfaturi ca pentru propria persoană.

TEODORA SĂLĂGEAN

TEODORA SĂLĂGEAN

TEODORA SĂLĂGEAN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: