GIANINA BAN & OANA TAICHIȘ: Teo Herghelegiu revine pe LOGO paper!

El este Teo Herghelegiu, un tânăr în vârstă de 19 ani, pasionat de artele marțiale. Am mai scris un material despre acesta, iar după cum spuneam și în articolul precedent, datorită ambiției care o are, el a reușit să atingă o performanță uimitoare, câștigând centura neagră la karate.

image001

Teo Herghelegiu

Teo face karate de 13 ani, de la vârsta de 5 ani, îndrumat fiind de tatăl lui, deoarece – spune el – „artele marțiale te educă atât fizic, cât și psihic.”

„Tot timpul măpregăteam intens,cel mai tare înainte cu două – trei luni înainte de concursuri, iar pauză mai mult de două săptămâni nu cred ca am făcut. Tot timpul eram într-o continuă pregatire”, susține Teo.

CITEŞTE ŞI: Successful career because of too much energy! Plus VIDEO

Un sportiv de acest gen trebuie să aibă un stil de viață sănătos, printr-o alimentație sănătoasă și multe antrenamente. Antrenamentele nu sunt costisitoare, mai ales vara, cand le face în natură; însă fiind sportiv de performanță, are nevoie de multe fructe, legume și vitamine.

 

image003

Sportul şi viața personală au o legătură foarte strânsă: „Făcând sport, scap de stres și gândesc altfel”, ne spune el.

Prima parte a antrenamentului constă în pregătirea organismului pentru efort (încălzire). A doua parte a antrenamentului poate fi „repetarea tehnicii de baza din Ashihara-Karate”. A treia poate consta în diferite combinații cu partener, kumite sau kata, diferite tehnici, iar la finalul antrenamentului puțină forță sau stretching.

Tot timpul a căutat să-și facă antrenamentele diferit față de cele anterioare, încercând să-și îmbunătățească tehnica, forța și viteza.

image002

Centura neagră a obținut-o acum un an și jumătate. Examenul a avut loc în sala de sport de lângă Stadionul Municipal Beiuș, fiind cel mai greu examen. Prima parte a examenului a constat în testul de forță (100 de flotări, 100 de genuflexiuni și 100 de abdomene), a doua parte în tehnica de bază și diferite combinații cu si fără partener. A treia parte a fost proba de kata – luptă cu adversarul imaginar, iar a patra presupunea 20 meciuri de kumite – luptă.

image004

„Din 2005 până în prezent am participat la fiecare campionat, de fiecare dată obținând locuri fruntașe, atât la Campionatele Naționale, cât și la cele Mondiale. Beneficii nu am foarte multe, deoarece știm cu toții sistemul din România, dar în străinătate cu siguranță aș avea un viitor mai bun. Acest sport îl iau drept hobby. Ar putea să-mi ofere traiul de zi cu zi, deschizându-mi o sală sau mai multe, dar ca luptător, mai  puțin”, ne transmite Teo.

Foto: arhiva personală Teo Herghelegiu

GIANINA BAN, OANA TAICHIȘ

gianina si oana

GIANINA BAN şi OANA TAICHIȘ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: