ADINA VESA & ANDREEA TRIFA: Târgul de mărțișoare de la Ghibu. Plus VIDEO

Odată cu sosirea sărbătorii de 1 Martie, Liceul Teoretic Onisifor Ghibu a desfășurat un târg de mărțișoare în zilele de 28 februarie și 1 martie 2018.

 

 

 

 

Târgul de mărțișoare din acest an a fost organizat de doamna profesoară de educație plastică Simona Derecichei și de doamna bibliotecară a școlii, Florica Roibu. Doamna bibliotecară ne-a acordat cu această ocazie o scurtă declarație.

Am aflat de la domnia sa că „Mărțișorul, 1 Martie, este sărbătoarea tradițională românească a primăverii, a victoriei binelui împotriva răului. Femeile și bărbații primesc mărțișoare și le poartă pe durata lunii martie, ca semn al sosirii primăverii. Proiectul propus atinge obiective nu doar din sfera educației estetice, ci și a celei morale, dat fiind faptul că elevii vor desfășura și acțiuni de obținere a unor mici venituri din munca lor, care apoi vor fi orientate în scop caritabil spre cazurile sociale din școală.”

 

Mărțișoarele sunt confecționate de elevi ai liceului, din ciclul primar și gimnazial, aceștia fiind în număr de 80, ajutați de cadre didactice și părinți.

Lucrările sunt realizate de copii prin diferite tehnici. Ne-a atras agenția o gamă specială de mărțișoare… comestibile, ingredientele fiind turtă dulce, pufarin, covrigi de ciocolată.

Pe o masă separată se găseau felicitări de sezon, realizate de doamna profesoară Simona Derecichei, în tehnica acuarelă.

ADINA VESA, ANDREEA TRIFA

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: