CĂTĂLINA VOTAV & NATALIA CHIŞ: Stofă de comentator. Plus VIDEO

Paul, un tânăr de 20 de ani din Cluj-Napoca, cunoscut pe Internet sub pseudonimul de Werty, comenteazĂ meciurile de CS:GO (Counter Strike), având un canal de YouTube unde are peste 30.000 de urmăritori. Acesta a început să facă asta acum zece luni.

 banner

REPORTERI: Cum ţi-ai ales numele Werty?

PAUL: Este un pseudonim care nu are o insemnatate anume, cel putin nu insemna la inceput. In mediul online toata lumea foloseste un pseudonim, iar mie imi placea cum suna „Qwerty”, de la tastaturile Qwerty de telefon. Totusi, Qwerty era foarte uzat pe Internet, asa ca am ales sa inlatur Q-ul si am ajuns la actualul meu nume.

 

REPORTERI: De ce nu vrei să îţi dezvălui adevaratul nume?

PAUL: Consider ca viata personala nu trebuie amestecata cu cea profesionala, mai ales cand lucrezi in mediul online, cum e in cazul meu, comentator de sporturi electronice, mai exact de CS:GO.

LOCURI DE MUNCA IN ORADEA

In aceasta saptamana sunt disponibile posturi de:

agent vanzari

DESIGNER INTERIOR (Viadia impex), DESIGNER GRAFICA (Tipografia Felix), AGENT VANZARI  (Magsy RO).

Lista completă de job-uri disponibile in aceasta saptamana in Oradea o gasiti accesand link-ul: http://www.bihor.anofm.ro/

 

REPORTERI: De ce CS:GO şi nu alt joc?

PAUL: CS:GO e un joc de echipa foarte complex, care cere si energie, care ofera spectacol pentru ca permite ca jucatori si echipe de diferite palete ca stil de joc sa il joace. Asta face CS:GO-ul atat de interesant, ca si faptul ca e cel mai urmarit joc tip sport electronic de la noi din tara.

 

REPORTERI: Care este echipa ta preferată de CS:GO?

PAUL: FaZe Clan, datorita faptului ca apreciez ca a imbinat marile talentele de diferite natiuni de la patru dintre cele mai bune echipe la momentul formarii.

 

REPORTERI: De unde îţi iei energia de a comenta aşa spontan meciurile?

PAUL: Este pur si simplu felul meu de a fi cand comentez meciuri, e stilul meu de a comenta, reactionez natural, felul in care jucatorii joaca ma impresioneaza si vad ca lumea apreciaza asta foarte mult la mine, ceea ce nu poate decat sa ma bucure.

 

REPORTERI: Ce te-a motivat să te apuci de comentatul meciurilor de CS:GO?

PAUL: Motivatia mea pentru asta nu a fost neaparat interioara in prima faza. Am inceput prin a comenta jocul Overwatch la initiativa unor prieteni care organizasera cupe Internet si aveau nevoie de comentator, iar apoi managerul echipei Nexus Gaming, echipa de CS:GO din Romania cu cele mai bune rezultate all-time, mi-a spus ca neaparat trebuie sa incerc sa fac tranzitia spre CS:GO. La inceput am ezitat, spuneam ca nu as fi capabil sa fac asta, dar „repede-inainte” cu 10 luni din aprilie 2017, cand m-am apucat, si ma aflu aici, cu 30.000 de abonati care ma urmaresc pe YouTube. Fara respectivele persoane pe care le-am mentionat nu as fi fost aici si cu aceasta ocazie le multumesc inca o data si le sunt enorm de recunoscator.

REPORTERI: Ce părere ai de echipele de CS:GO româneşti?

PAUL: Talent exista. Mult talent. Trebuie slefuit, iar echipele trebuie sa isi pastreze un lot constant, fara schimbari, pentru a putea sa faca performanta. Echipele au evoluat in ultimii doi ani (eu urmaresc scena locala de CS:GO de dinainte de a deveni comentator) si consider ca ne indreptam spre bine. Totusi, lipseste in continuare cadrul legal pentru echipe si pentru jucatorii din Romania, ca acestia sa aiba contracte si sa poata fi remunerati lunar. Lipsa acestui aspect scade mult din potentialul de performanta la momentul actual.

Accesand acest link veti putea urmari munca acestuia: http://bit.ly/WertyFacebook

REPORTERI: De ce in loc să îţi faci o echipă de CS:GO şi să joci ai ales să comentezi jocul?

PAUL: Nu sunt un jucator talentat care ar putea sa joace la nivel inalt. Daca nu existau persoanele pe care le-am mentionat la intrebarea cu numarul opt, eu as fi ramas si acum un jucator casual, si nicidecum comentator. Totusi, am avut sansa de a „gusta” din experienta de a juca un joc competitiv cand am infiintat propria echipa de Battlefield 4 cu jucatori romani, cu care am jucat timp de aproximativ opt luni intre 2014 si 2015.

au consemnat CĂTĂLINA VOTAV şi NATALIA CHIŞ

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: