TEODORA SĂLĂGEAN & IULIA BOROŞ: O lecţie de autoapărare

Sportul reprezintă o activitate fizică a cărei practică presupune respectarea anumitor reguli şi discipline, fiind prezentă sub diferite forme. Vorbim în acest material despre Cosmin Călugăr, un tânăr orădean în vârstă de 17 ani, care vede în box o modalitate de a se exterioriza.

 

Acest sport marţial străvechi şi-a făcut loc în viaţa lui Cosmin începând cu vârsta de 9 ani, sub îndrumarea fratelui său mai mare, frecventând in 2009 sala de box din Cetate, alături de antrenorii Miklos Mihai şi Liviu Pordea.

Antrenamentul începe luni şi se sfârşeşte vineri la Gym Mar Strong din Oradea, iar acesta constă în încălzire din mers, gimnastică, box umbră, săritul corzii, sparring, sac, sala de forţă, gimnastică abdominală şi, nu în ultimul rând, alergare.

În privinţa concursurilor, Cosmin ne mărturiseşte că a participat la foarte multe concursuri: a ieşit campion naţional, locul doi naţional, respectiv locul trei naţional.

El a fost de asemenea convocat la Lotul Naţional pentru Campionatul European din Dublin, Irlanda, în 2013, însă clubul CS Grosul Oradea nu l-a susţinut financiar şi nu a putut participa.

În continuare, costurile financiare ridicate a fost motivul pentru care nu a luat parte la unele competiţii internaţionale importante.

Fiind motivat de fratele sau Cătălin şi susţinut în continuare de familia lui, Cosmin a realizat că boxul poate fi o meserie de viitor, văzând în Leonard Doroftei, cel care ]n 2012 a fost nominalizat drept noul președinte al Federației Române de box, un exemplu demn de urmat.

La sfârşit, Cosmin ne-a mărturisit că îi susţine pe tinerii care vor să practice orice sport, deoarece, în opinia lui, acesta reprezintă atât sănătate, cât şi artă.

Foto: arhiva personală Cosmin Călugăr

TEODORA SĂLĂGEAN, IULIA BOROŞ

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: