Păstrătorii tradiţiei de pe Clisură

Am avut deosebita plăcere de a discuta pe marginea unui subiect cultural cu domnul profesor Tomislav Popovici din Moldova  Nouă.

Domnul profesor Tomislav Popovici este fondatorul Asociaţiei Tommyland din Moldova Nouă, asociaţie ce a luat naştere în anul 2010. Dumnealui a avut iniţiativa de a crea această asociaţie cu scopul de a păstra şi de a duce mai departe tradiţiile strămoşeşti din zona Clisurii Dunării.

image001

Această asociaţie numără în momentul de faţă în jur de 40 de membri activi.

Copiii înscrişi aici au susţinut până acum peste 300 de spectacole atât în ţară, cât şi în străinătate.

Tommyland-ul este un partener activ, şi de multe ori, promotorul diverselor activităţi culturale din zona Clisurii Dunării.

În urmă cu patru ani, Asociaţia Tommyland s-a înscris la celebra emisiune de talente „Românii au talent”. La preselecţii au luat parte 20 de tineri din grupul de dansuri. Graţie aptitudinilor lor, au reuşit să cucerească juriul fără să stea pe gânduri. Repetiţiile au fost destul de obositoare, dar copiii au reprezentat cu mândrie şi fală zona lor de baştină, zona Clisurii Dunării.

image002

Concurenţii de pe malul Dunării au fost susţinuţi atât de rude şi prieteni, cât şi de firma Auto Alex din Moldova  Nouă, firmă importantă din zona Clisurii şi sponsorul principal al asociaţiei. Elevii au avut ocazia să se întălnească în culise cu Biba Struia şi Fernando de la Caransebeş.

În primul trimestru al anului viitor, Asociaţia Tommyland ar trebui să achiziţioneze în jur de 144 de costume tradiţionale din zona Clisurii Dunării.

Asociaţia nu aparţine de vreo comunitate, de vreun cămin cultural sau de vreo casă de cultură. Membrii sunt pe cont propriu.

Sursă foto: arhiva personală Tomislav Popovici

MARIA PAŞCALĂU

image003

MARIA PAŞCALĂU

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: