Gala Comunității Bihorene

Fundația Comunitară Oradea a organizat în data de 14 decembrie 2017 Gala Comunității Bihorene – ediția I, găzduită de Armonia Venue începând cu ora 17:00, un eveniment unic de premiere născut din dorința de a aduce împreună tot binele care se întâmplă în comunitatea noastră.

Cu fonduri mai mari sau mai mici, de multe ori numai prin voluntariat, oameni cu gânduri bune acționează în beneficiul altora și al comunității. Acțiunile lor, adevărate modele de implicare, se uită sau sunt recunoscute doar în cercuri restrânse.

Gala Comunității Bihorene are menirea de a mulţumi, în numele comunităţii, organizațiilor neguvernamentale sau companiilor, persoanelor sau grupurilor de persoane, care s-au implicat în activități pentru comunitate, de a da exemple de bună practică şi de a arăta tuturor că doar împreună putem reuşi.

În urma nominalizărilor venite din partea comunităţii bihorene, s-au acordat următoarele premii:

LIDERUL care schimbă lumea – István Szokolszky

VOLUNTARUL anului – Alex Trandafir

ECHIPA anului – Celestica România

EXCELENȚĂ în meserie – Teodora Pusztai

PROIECTUL anului – Rotary Club Oradea 1113 –  166 table magnetice educative pentru toate clasele speciale din Bihor

ONG-ul anului – Asociația D’Apetresii

PROMOTOR al culturii și artei – Rozalia Bot

PROMOTOR al excelenței școlare – Nicolaie Ardelean

Juriul care a analizat nominalizările şi a desemnat câştigătorii la fiecare categorie a avut următoarea componenţă:

 1. Ada Gabor – manager, United Way România – 1 vot
 2. Ștefan Teișanu – antreprenor, Cluj Cultural Center – 1 vot
 3. Oana Maria Pop – doctorand, Universitatea Hasselt, Belgia – 1 vot
 4. Ionuț Alexandrescu – coordonator program, Asociația pentru Relații Comunitare – 1 vot
 5. Alex Dima – jurnalist, „România, te iubesc!” – 1 vot

Mai multe detalii se găsesc pe pagina de web a Fundației Comunitare Oradea:

http://www.fundatiacomunitaraoradea.ro/activitati/gala-comunitatii-bihorene

Secțiunea cea mai dinamică din cadrul evenimentului a fost prezentarea celor 8 proiecte selectate la ediția a V-a a programului Bursa Talentelor.

Participanții la Gala Comunității Bihorene au ales să susțină financiar și logistic implementarea lor, arătând încă o dată că facem parte dintr-o comunitate generoasă și implicată activ în creșterea propriului nivel educațional și cultural.

Prin Bursa Talentelor, Fundaţia Comunitară Oradea urmăreşte creşterea competenţelor şi abilităţilor celor care vor să dezvolte proiecte cu impact într-un domeniu de interes personal sau colectiv din orice arie de preocupări (ştiinţe umane sau exacte, arte, sport etc.). Încurajăm şi susţinem activ, cu resurse umane şi financiare, pasiunile fiecărui doritor, de la scrierea de proiecte până la implementarea şi evaluarea lor, asigurând inclusiv gestiunea succesului sau a eşecului proiectului.

În total, în cadrul evenimentului s-a adunat suma de 85.710 lei. Pe lângă această sumă, s-au mai realizat donații în natură constând în servicii și materiale necesare implementării proiectelor.

Proiectele și sumele cu care au fost finanțate sunt:

 1. Bisericile de lemn din Țara Beiușului – Tezaur arhitectural al județului Bihor – realizarea unui album cu bisericile de lemn din Țara Beiușului: 8.400 lei;
 2. Centrul de zi pentru copii „Consiliaris!”– amenjarea unui centru de zi pentru copiii cu părinți bolnavi de cancer: 17.700 lei;
 3. Da! Pentru viață și sănătate mintală – conferințe pe tema depresiei susținute de specialiști în psihologie pentru reprezentanții cultelor creștine: 5.000 lei;
 4. Tesusțin.ro – workshopuri de informare privind metode alternative de finanțare: 300 lei;
 5. Asumarea identității etnice prin fotografie – documentarea prin fotografie a culturii romilor realizată de către copiii romi de la Școala Creștină Privată din Tinca: 6.200 lei;
 6. Zile colorate – ateliere de terapie prin artă pentru copiii din Suplacul de Barcău: 6.350 lei;
 7. CititORadea – festival de carte orădean cu scopul de a promova cultura: 21.400 lei;
 8. Magia Sunetului – masterclass de muzică de cameră dedicat tinerilor instrumentiști din Bihor: 5.300 lei.

Fondul Științescu este un program de finanțare dezvoltat de Fundația Comunitară Oradea în parteneriat cu Romanian American Foundation cu scopul de a stimula pasiunea tinerilor pentru științe: 4.000 lei.

 

 Contact:

CLAUDIA ABRUDAN, Director Executiv

director@fundatiacomunitaraoradea.ro

0743.295.486

 Fundația Comunitară Oradea este o organizație non-guvernamentală, apolitică și non-profit, care își propune îmbunătăţirea vieţii locuitorilor din judeţul Bihor prin mobilizarea şi distribuirea de resurse pentru iniţiative locale. Facem posibil acest lucru prin încurajarea spiritului filantropic și de responsabilitate socială al organizaţiilor non-guvernamentale, companiilor și persoanelor fizice/grupurilor de iniţiativă, cu scopul de a acoperi nevoile mereu în schimbare ale comunității. Fundația Comunitară Oradea face parte din programul național de “Fundații Comunitare”, inițiat de Asociația pentru Relații Comunitare, în parteneriat cu Fundația Pentru Parteneriat și Fundația Pact, cu sprijinul financiar al Charles Stewart Mott Foundation, Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe și Romanian-American Foundation.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: