ANDREEA RAITA & ALEXANDRA LUCACIU: Pe urmele lui Annie Leibovitz

Tânărul orădean Eduard Dozsa, în vârstă de 20 de ani, student la Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității Oradea, își găsește fericirea în arta fotografiei.

Artwork: Eduard Dozsa

REPORTERI: Care au fost primele tale influențe și de unde te inspiri? Spune-ne povestea ta.

EDUARD: Cariera mea de fotograf a început cu un aparat foto Nikon tip family, într-un cadru restrains, respectiv un eveniment de familie la care am fost rugat să fac câteva fotografii. Văzând că începutul a fost cât de cât promițător, am decis să mă informez despre acest domeniu; mai apoi, dupa cateva luni, am fost hotărât să investesc într-un aparat profesional.

Primul meu aparat a fost un Nikon D3200 pe care țin să precizez că îl mai țin ca amintire în vitrina din sediul firmei. Influența principală a reprezentat-o Annie Leibovitz, fotografa pe care la început am încercat să o copiez din toate punctele de vedere.

Văzând că acest lucru nu este posibil în totalitate, am început să îmi creez propriul stil care se poate observa și în fotografiile mele. În general, încerc să captez imagini care transmit emoții și trăiri sufletești profunde care să miște privitorii din punct de vedere emoțional.

În general îmi place să folosesc lumina continuă, o văd ca un avantaj în proiectele pe care le fac.

 

REPORTER: Cât de importantă este arta în cariera ta?

EDUARD: Arta are un rol deosebit atât în cariera mea cât și în viața de zi cu zi. După părerea mea, arta este singurul mod prin care te poți exprima atunci când rămai fără cuvinte.

Pot să spun că cea mai mare realizarea a mea a fost să lucrez cu oameni pe care i-am ajutat să își evidențieze calitaățile, urmând ca mai apoi să fie selectați de diferite case de modă atât naționale cât și internaționale. Am avut ocazia să fiu contactat de diferiți oameni din showbizul românesc, pentru niște ședințe foto, urcând înca o treapta în cariera mea.

 

REPORTER: Ce faci în timpul liber?

EDUARD: Principalul meu hobby este fotografia, iar în timpul meu liber studiez această artă pe diferite platforme dedicate acestui subiect. În general, timpul meu liber este dedicat muncii în acest domeniu.

,,Viața e scurtă, fiecare moment contează” este motto-ul după care mă ghidez.

au consemnat ANDREEA RAITA şi ALEXANDRA LUCACIU

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: