DALIA ŢIGAN: Turist în oraşul meu

Nu îţi dai seama de frumuseţea oraşului în care locuieşti decât atunci când te opreşti din alergarea ta cotidiană şi începi să priveşti în jurul tău.

feat

Prin cunoaşterea istoriei oraşului şi a ţării tale, vei ajunge să ştii şi cine eşti tu, de fapt. Asta am realizat eu, când am participat la o ieşire coordonată de prof. Ivan Livia, împreună cu clasa a IX-a A , în cadrul Săptămânii Altfel.

Am vizitat mai multe locaţii ale oraşului Oradea, printre care şi Muzeul Memorial Aurel Lazăr, unde o doamnă amabilă ne-a iniţiat în viaţa lui Aurel Lazăr,  prezentându-ne locul în care acesta şi-a petrecut cei 58 de ani.

lazar

Casa constituie o adevărată desfătare a ochilor, atât prin exteriorul elegant, cât şi prin interiorul de poveste, care te transpune într-o altă lume. Încă din intrarea în clădire, privirea îţi va cădea involuntar pe Declaraţia de Independenţă, care reprezintă sufletul muzeului.

Un alt element care mi-a atras atenţia din reşedinţa celui care a fost avocat şi primar al municipiului Oradea a fost statuia lui şi pozele care îl surprindeau în diferite ipostaze ale vieţii sale, precum momentul în care a fost pictat de un artist.

large

Am vizitat şi biserici, precum Catedrala Ortodoxă Adormirea Maicii Domnului (Biserica cu Luna) şi Biserica Romano-Catolică Sfantul Ladislău, biserici care ne-au lărgit mult orizontul în legătură cu creştinismul transpus prin artă.

În încheiere, vă invit să vizitaţi aceste locaţii pline de căldură – dacă nu aţi făcut-o până acum­­ – în urma cărora nu veţi rămâne fără un sentiment de admiraţie.

DALIA ŢIGAN

DALIA ŢIGAN

DALIA ŢIGAN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: