Abordarea elevilor cu probleme emoționale

Termenul de „problemă emoțională se referă la diferitele provocări care afectează comportamentul și sănătatea mentală a elevului. În general, aceștia au trăit o separare de anumite persoane dragi la începutul vieții sau au trecut printr-o traumă, aceste experienţe punând creierul într-o stare de „supraviețuire” /„ urgență, care a persistat in viața lor, ei fiind intr-o continuă stare de alarmă.

Așadar, elevilor trebuie să li se explice că această stare dăunează şi același timp să li se ofere un mediu în care să se simtă în siguranță. Iată câteva strategii de a crea acest mediu.

 

După modelul creierului

În funcție de starea de spirit a elevilor, aceștia pot să meargă în diferite zone ale clasei care să poată fi identificate cu zonele creierului.

Spre exemplu, elevii care doresc să învețe sau să studieze pot să meargă în „zona hipocampus”, numită astfel după partea creierului care memorează și conectează informațiile noi cu cele pe care deja le deținem.

Un alt exemplu ar fi „zona prefrontală a cortexului”,b în care elevii depun muncă în echipă sau colaborează.

Atunci când învățăm elevii despre funcțiile creierului și îi conectăm la activități specifice, ei devin mai conștienți de sine și mai fluenți în procesele lor cognitive.

 

Verificarea stării de spirit sau mentale

Dacă elevii sunt intr-o stare de spirit sau mentală negativă, în primul rând trebuie să calmăm spiritele. Cel mai bun mod de a face asta este să te apropii de temperatura lor emoțională, făcându-i astfel conștienți că ești alături de ei, indiferent de comportamentul lor.

De asemenea, este necesar să se aplice măsuri diferite pentru comportamente diferite. De exemplu, dacă un elev refuză să comunice verbal, se poate încerca o comunicare prin scris sau prin orice alt intermediu.

Odată cu trecerea timpului, elevilor li se pot oferi obiective sau cerințe care, după ce sunt îndeplinite, vor atrage cu ele și o răsplată.

Read the rest in Paperless

IONUŢ TRIPON

IONUŢ TRIPON

IONUŢ TRIPON

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: