Filologia e locul tău!

Denisa Burlea, absolventă, promoţia 2017:

„Salut! Vorbesc cu voi, elevii de clasa a VIII-a, dezorientaţi în ceea ce priveşte profilul de liceu pe care să-l urmati. Ne asemănăm mult în această privinţă. Şi noi, cei din anul terminal, trebuie să facem o alegere, chiar mai grea, facultatea.

În ceea ce priveste liceul, eu, personal, am terminat în cadrul profilului de Filologie – Engleză Intensiv şi de aceea am să-ţi ofer o scurtă prezentare din culise a Filologiei, să afli dacă eşti sau nu potrivit aici.

Este drept ca multi aleg ramura umana doar pentru a scapa de matematica, fizica si orice inseamna stiinta exacta, desi ele oricum se studiaza pana in clasa a X-a. Totusi, Filologia inseamna mult mai mult de atat.

In cazul in care simti ca nu esti neaparat pasionat de exactitate, ci mai degraba de cultura, limbi straine si istorie, iti garantez ca filologia va fi un paradis. Aici se pune accentul mai mult pe aceste aspecte. O multitudine de facultati, la fel de atragatoare, stau la dispozitie dupa absolvirea celor patru ani de Filologie.

Ce mi-a placut mie in mod special? Ei bine, pot spune ca atmosfera. Materiile studiate de noi nu produc, dupa parerea mea, o stare de stres ori agitatie, ci mai degraba o stare destinsa, linistitoare, in care informatiile sunt absorbite cu placere.

Asadar, daca esti o fire calma, reflexiva, care ar citi o carte in detrimentul butonarii unui calculator ori sa rezolve ecuatii, Filologia e locul tău!”

DENISA BURLEA

DENISA BURLEA

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: