Filologia e locul tău!

Denisa Burlea, absolventă, promoţia 2017:

„Salut! Vorbesc cu voi, elevii de clasa a VIII-a, dezorientaţi în ceea ce priveşte profilul de liceu pe care să-l urmati. Ne asemănăm mult în această privinţă. Şi noi, cei din anul terminal, trebuie să facem o alegere, chiar mai grea, facultatea.

În ceea ce priveste liceul, eu, personal, am terminat în cadrul profilului de Filologie – Engleză Intensiv şi de aceea am să-ţi ofer o scurtă prezentare din culise a Filologiei, să afli dacă eşti sau nu potrivit aici.

Este drept ca multi aleg ramura umana doar pentru a scapa de matematica, fizica si orice inseamna stiinta exacta, desi ele oricum se studiaza pana in clasa a X-a. Totusi, Filologia inseamna mult mai mult de atat.

In cazul in care simti ca nu esti neaparat pasionat de exactitate, ci mai degraba de cultura, limbi straine si istorie, iti garantez ca filologia va fi un paradis. Aici se pune accentul mai mult pe aceste aspecte. O multitudine de facultati, la fel de atragatoare, stau la dispozitie dupa absolvirea celor patru ani de Filologie.

Ce mi-a placut mie in mod special? Ei bine, pot spune ca atmosfera. Materiile studiate de noi nu produc, dupa parerea mea, o stare de stres ori agitatie, ci mai degraba o stare destinsa, linistitoare, in care informatiile sunt absorbite cu placere.

Asadar, daca esti o fire calma, reflexiva, care ar citi o carte in detrimentul butonarii unui calculator ori sa rezolve ecuatii, Filologia e locul tău!”

 

Andreea Drăghici, absolventă, promoţia 2017:

„O veche zicală spune: «Fă ceea ce-ti place cu adevarat si nu vei mai munci nicio zi din viata ta». Esti o persoana atrasa de stiintele umaniste, in special de limbile straine, precum engleza? Atunci locul potrivit pentru tine este profilul de Filologie – Engleza Intensiv, din cadrul Liceului Teoretic Onisifor Ghibu.

Personal, pe tot parcursul liceului, am avut ocazia sa descopar secretele lumii care ma inconjoara, sa reusesc sa o inteleg, toate acestea intr-o atmosfera destinsa, alaturi de cadre didactice care au reusit sa ma faca sa savurez fiecare informatie primita la ore.

Sincera sa fiu, atunci cand la baza motivatiei de a invata se afla o pasiune – precum limbile straine in cazul meu – scoala nu reprezinta o corvoada, ci dimpotriva, o modalitate de a-mi extinde cunostintele, oferindu-mi posibilitatea de a forma legaturi oriunde, oricand.

Beneficiile acestui profil sunt multiple – aprofundarea si studierea in mod intensiv a unor limbi moderne de circulatie internationala, precum engleza, franceza sau germana, posibilitatea de a intocmi o lucrare de atestat in limba engleza la sfarsitul celor patru ani de liceu, dar si un viitor stralucit, in care vei putea sa iti urmezi propriile vise si idealuri.

Wsti pregatit sa accepti provocarea care e capabila sa iti deschida orizonturi infinite? Hai la Ghibu, Filologie – Intensiv Engleză!”

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: