RAMON GAL & ANDRAS PATRIC: Lecţie despre familia creştină

După cum ştim cu toţii, săptămâna trecută a fost dedicată Şcolii Altfel. Ca noutate generală, fiecare şcoală a avut în 2017 posibiltatea de a-si fixa intervalul alocat Săptămânii Altfel când au dorit. Clasa a IX-a B a avut un program divers, care a debutat luni cu o vizită la Primărie, cu ocazia Zilei Familiei.

In sala de festivitati a Primariei s-au reunit elevi de la mai multe scoli din oras: Liceul Economic, Liceul Blaga, Liceul Pedagogic si Liceul Ghibu, printre altele.

De la Ghibu au participat IX B, IX C si IX D, insotiti de dirigintii lor: prof. Lucia Cighir, prof. Alina Luncan si prof. Mariana Vesa.

Intalnirea a fost una interactiva, in prima parte elevii fiind solicitati sa raspunda unor intrebari legate de aspiratiile de viitor ale fiecaruia: „Ce trasatura consideri cea mai importanta la persoana iubita?”, „Care este cel mai important ţel din viaţa ta?” etc.

In partea a doua am urmarit prezentarea unui preot ortodox legată de intemeierea unei familii si despre normele familiei crestine.

Claudia

Claudia Gavrilaş

Una din colegele noastre, Claudia Gavrilas, s-a numarat printre castigatorii unui concurs ad-hoc. I-am cerut Claudiei o declaratie: „Concursul mi s-a părut interesant și foarte izbutit. Întrebările au fost ușoare și interesante pentru mine. A fost o experienţă plăcută.”

Scoala Altfel a fost o experienta binevenita, ca o mini-vacanta in cadrul semestrului doi, iar orasul nu a fost atat de aglomerat ca in alte dăţi, deoarece scolile au intrat separat in Şcoala Altfel.

RAMON GAL, ANDRAS PATRIC

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: