Dormi mai bine ajutat de tehnologie

Recent, Academia Americană pentru Medicina Somnului a publicat o recomandare pentru elevii de gimnaziu şi liceu, spunând că aceştia n-ar trebui să se trezească înainte de ora 8:30, ceea ce înseamnă pentru un elev tipic o oră şi jumătate mai târziu decât acesta se trezeşte de fapt.

Pe deasupra, acestia sugereaza ca elevii cu varstele intre 13 si 18 ani ar trebui sa doarma cel putin 8 ore pe noapte, dar pana cand scolile vor putea sa isi ajusteze timpul de incepere a cursurilor, avem cateva recomandari pentru un somn mai bun.

În primul rând, nu folositi niciun fel de gadget cu 30 de minute înainte să vă culcaţi.

E de inteles, este foarte greu sa va abtineti de la a nu sta pe Internet înainte de culcare, dar uitându-te la ecran iti stimulezi creierul, astfel îngreunând adormitul sau chiar trezindu-te din somn.

Ar fi bine ca noaptea sau seara, inainte cu 30 de minute de culcare, să luati toate telefoanele din casă si sa le puneti intr-o camera separata, urmand sa le luati din nou la dimineaţă.

Una dintre proprietatile majoritatii smartphone-urilor din ziua de azi e de a putea seta o oră anume la care acestea să îşi scadă din luminozitate şi să faca ecranul să afiseze culori mai calde, pentru a nu dăuna ochilor şi a ajuta somnul să se instaleze.

Read the rest in Paperless

SERENA BLAGA

serena 03

SERENA BLAGA

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: