Selfie în clasă

Un profesor american, Matthew Farber, a făcut un efort pentru a introduce cât mai multe preferințe ale elevilor la orele sale. El predă studii sociale, deseori utilizând proiecte și jocuri. Predarea la elevii de gimnaziu înseamnă să ţii cont de ce consideră elevii ca fiind distractiv și captivant. O simplă căutare în App Store l-a condus la câteva posibile soluții.

  • O aplicație a fost MSQRD, unde utilizatorii pot suprapune imagini digitale pe fețele lor, de la mustăți până la urechi de animale. Este un filtru live, așa că, atunci când vorbiți, suprapunerea se animează in timp real.
  • Snapchat are instrumente similare, numite lentile, care include schimburi de fețe, filtre live și distribuire socială.
  • Morfo este o aplicație în care îți faci un selfie cu smartphone-ul și-ţi transformi fața într-o animație 3D.
  • În această primăvară, Voki a lansat Voki 2.0, un instrument de creare a avatarului vorbitor, care permite utilizatorului să creeze o asemănare digitală a unei reprezentări pe ecran într-un joc video. Acum există o aplicatie gratis, Voki for Education, care este potrivită pentru a aduce selfiul în clasă.

Profesorul Matthew Farber a rulat acest proiect utilizând resurse BrainPOP. Elevii vizionau videoclipuri bazate pe figuri renascentiste și apoi li s-a cerut să creeze acea figură. Pentru că BrainPOP include deja o imagine desenată a oamenilor renascentiști, elevii au avut ideea generală despre ce  li s-a cerut.

Read the rest in Paperless

GEORGE PINTEA

george pintea

GEORGE PINTEA

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: