ALEXANDRA MARIA: Veterană în arta coafatului!

coafeza large

În acest material am decis să vă vorbesc despre ce înseamnă să fii o coafeză. Ghid în această lume mi-a fost doamna Adriana Vlas, care a acceptat invitaţia noastra de a ne răspunde la câteva întrebări despre meseria pe care o practică, şi anume coafura.

Doamna Vlas a afirmat ca de mica avut inclinatii spre tuns, dansa spunandune ca statea cu drag si isi urmarea cu admiratie mama, care a avut aceeasi meserie, cum isi tundea clientele. Îi facea atat de mare placere si era atat de dornica sa invete, incat incepuse sa isi tunda propriile papusi.

 

REPORTER: De cat timp sunteti coafeza ?

ADRIANA VLAS: Profesez meseria de coafeza de 24 de ani. Am inceput de la o varsta frageda, de la 19 ani.

 

REPORTER: Povestiti-ne cum ati inceput sa practicati aceasta meserie.

ADRIANA VLAS: Am inceput s-o practic deoarece imi placea foarte mult. Munca a inceput de jos, insemnand ca trebuia sa adun prosoapele si sa spal clientele pe cap, eram practic ucenicul coafezei de la care am invatat pe viitor meseria.Mai apoi, incetul cu incetul, am inceput sa o practic eu insumi .

 

REPORTER: Cum va simtiti cand finalizati o coafura si va place ce a iesit?

ADRIANA VLAS: Ma simt multumita, deoarece vad pe faţa clientei că este satisfăcută şi plăcut surprinsa de coafura ce a iesit.

REPORTER: Ce conditii de studiu trebuie sa indeplineasca o coafeza?

ADRIANA VLAS: Pentru a coafa si tunde, trebuie sa fii absolventul unui curs de specialitate. La mine acest curs a constat in practicarea meseriei timp de doi ani intr-un coafor, iar apoi, desigur, luarea unui examen .

 

REPORTER: Care este programul de lucru al unei coafeze?

ADRIANA VLAS: In general, programul de lucru al unei coafeze este de la 8:00 la 14:00, in cazul in care lucreaza in tura de dimineata si de la 14:00 la 20:00, în tura de dupa-amiaza.

 

REPORTER: Care este salariul unei coafeze?

ADRIANA VLAS: Venitul unei coafeze este in functie de realizari.

 

REPORTER: Cand se pensioneaza o coafeza?

ADRIANA VLAS: Nu exista o anumita varsta la care coafezele pot iesi la pensie; atata timp cat iti place sa profesezi in domeniu si sanatatea iti permite, nu cred ca anii, nu cred ca varsta te-ar inpiedica sa continui sa faci ceea ce iti place.

 

REPORTER: Dati-ne trei motive pro pentru a te face coafeza si trei contra.

ADRIANA VLAS: Din punctul meu de vedere, trei motive pro ar fi urmatoarele: este o meserie frumoasa, deoarece imi place ceea ce fac, prin creativitate , este o meserie banoasa si este o mesrie curata. Trei motive contra: intarzierea clientelor, timpul irosit cu strangerea ustensilelor folosite sau strangerea parului si frustrarea cand ti se rup sau strică ustensilele, din anumite motive.

 

REPORTER: Cum a influentat tehnologia serviciul dumneavoastra?

ADRIANA VLAS: Tehnologia evolueaza si sunt placut surprinsa stiind ca am ustensile si aparate de care sunt foarta multumită; pe viitor imi voi putea achizitiona altele si mai bune, deoarece totul evolueaza in timp.

 

REPORTER: Unde va pot gasi cei care doresc o coafura sau o tunsoare noua?

ADRIANA VLAS: Cei interesati ma pot gasi pe strada Lacu Rosu nr. 4 sau pe Facebook, unde putem discuta orice detaliu despre noua coafura.

Foto: arhiva personală Adriana Vlas

ALEXANDRA MARIA

image001

ALEXANDRA MARIA

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: