ALEXANDRA REŞTEA & IOANA REŞTEA: Finalistă pe ţară la Religie

Printre numeroșii elevi de la Ghibu care s-au calificat la faza națională a olimpiadelor şcolare se numără şi Denisa Urs din clasa XI C, calificată în finală la Religie.  Performanța este remarcabilă, mai ales că ea s-a calificat cu maxim de puncte.

image001

Doamna profesoară Lenuța Dascălu alături de Denisa

Denisa ne spune că este la a cincea participare, începând să participe din clasa a Vll-a, îndrumată de doamna profesoară Lenuța Dascălu.

În gimnaziu a obținut locurile ll si lll pe județ, iar în liceu a reușit în fiecare an să se califice la națională, anul trecut având chiar cel mai bun rezultat de până acum.

Încă de mică ea a fost îndrumată de părinți să citească Scriptura, dar prin gimnaziu, ajutată de doamna profesoară, a ajuns să își descopere pasiunea pentru textele sacre.

Denisa ne spune că face parte dintr-o familie simplă, cu credință in Dumnezeu, care o ajută si o susține atât pe plan moral, cât și spiritual: „Familia mea este un model pentru mine, inspirându-mi principiile morale creștine și reguli de conduită, fără de care nu poți trăi într-un mod frumos”.

Familia ei a avut un rol important la apropierea ei fața de biserică, fiind de multe ori o sursă de inspirație și de încurajare la ceea ce înseamnă implicarea in departamentul de muzica bisericească.

Denisa frecventează foarte des Biserica Providenta din Oradea, iar pastorul ei preferat este acela care slujește în această biserică pe nume Ștefan-Sorin Iluțan, care este și profesor de teologie la Liceul Baptist Emanuel Oradea.

În pregătirea ei pentru olimpiadă, Denisa a citit mai multe cărți – „Dovezi ale existenței lui Dumnezeu” de Richard Wurmbrand, „Ferigi și elefanți și alte eseuri despre creștinism”, „Meditații la psalmi”, ambele de C.S. Lewis și fragmente din „Teologie creștină” de Millard J. Erickson. Pe acestea le citeşte și în timpul liber, avându-l ca autor preferat creștin pe C.S. Lewis.

Aceasta olimpiadă la care participă Denisa va avea loc la Reșița, pe data de 18 aprilie.

Am reușit să scriem și câteva dintre opiniile și părerile doamnei profesoare Lenuța Dascălu despre această elevă: „Este o fată foarte cuminte, conștiincioasă, disciplinată, manifestă interes deosebit pentru orele de religie, perseverență și deosebită seriozitate pentru studiu. Are o gândire ordonată și sistematică. A răspuns cu promptitudine tuturor solicitărilor privind pregătirea pentru olimpiadă.”

ALEXANDRA REŞTEA, IOANA REŞTEA

image002

IOANA REŞTEA şi ALEXANDRA REŞTEA

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: