CLAUDIA GAVRILAS & CYNTHIA LACATÂŞ: Alexandru, un tânăr cu un viitor strălucit

Alexandru Cristea, în vârstă de 17 ani, elev la Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu, este un solist din Oradea ce a sustinut un concert la balul liceului nostru. Fiind un tanar cu un talent extraordinar, nu ne-a scapat din ochi, astfel că i-am luat un interviu.

cristea alexandru

Alexandru Cristea

REPORTERI: Cine te-a indemnat sa canti?

ALEXANDRU: Eu fac parte dintr-o familie de muzicieni, matusa si unchiul meu fiind cantareti de opera, bunica mea a cantat si ea in tinerete, iar verisoara mea, Ilinca, este cea care va prezenta Romania la Kiev anul acesta, la concursul Eurovision. Prima care mi-a spus ca am glas si ca ar trebui sa ma apuc de o cariera im muzica a fost bunica mea si asa am inceput drumul spre muzica, incepand cu orele de canto sustinute la Palatal Copiilor. În prezent fac parte din grupul de solisti Meda Music.

 

REPORTERI: De la ce varsta a inceput pasiunea ta pentru musica?

ALEXANDRU: Pasiunea mea pentru muzica a inceput inca de cand eram mic, cantam toate piesele celor de la Voltaj, fiind si una dintre trupele mele preferate.

 

REPORTERI: Care este genul tau de muzica pe care il abordezi?

ALEXANDRU: Ascult si cant in mare parte muzica pop, dar am incercat sa ma axez pe absolute orice gen. Deci pana in momentul de faţă am cantat si muzica rock, populară, rap, chiar si manele.

 

REPORTERI: Care este piesa ta preferata si de ce?

ALEXANDRU: Nu pot sa spun ca am o piesa preferata, dar pot afirma faptul ca in momentul de faţă am un model in viata si doi artisti preferati. Modelul meu este Michael Jackson pentru absolut tot ce era – voce, aparitie, show si nu in ultimul rand actele de caritate. Cei doi artisti preferati sunt The Weekend si Bruno Mars.

 

REPORTERI: Ai participat si la competitii mai mari? Ţi-ai dori acest lucru?

ALEXANDRU: Da, inca de mic am participat la foarte multe concursuri de muzica petru copii, importante in Romania: Mamaia Copiilor, Cerbul de Aur Junior sau Volare si imi doresc sa ajung si eu la fel ca verisoara mea, sa prezint Romania la Eurovision.

 

REPORTERI: Parintii si prietenii te sustin in lucrul acesta?

ALEXANDRU: Parintii mei m-au sustinut mereu si au facut sacrificii mari pentru mine, mai ales material, si le multumesc foarte mult pentru tot. Cei mai apropiati prieteni ai mei au fost mereu alaturi de mine, majoritatea facand si ei muzica.

 

REPORTERI: Crezi ca o piesa buna iti poate face ziua mai buna?

ALEXANDRU: Sunt de parere ca orice tip de piesa sau muzica ce are un continut foarte happy iti poate face ziua mai buna. Muzica in general iti ofera niste trairi foarte intense si in acelasi timp te poate calma foarte repede, asa cum fac si eu atunci cand sunt nervos, agitat sau suparat. Cand am stari mai putin bune, imi place sa ascult Lana del Rey. Trebuie sa subliniez faptul ca nu ascultasem Lana pana in momentul in care iubita mea, Doria, m-a pus sa o fac si ma simt obligat sa ii multumesc si ei pentru ca dupa ce ma enerveaza, pot sa ma calmez pe piesele Lanei.

 

REPORTERI: Ai avut concerte si in afara tarii?

ALEXANDRU: Nu pot spune ca am avut neaparat concerte, dar am participat la foarte multe concursuri si in strainatate, majoritatea fiind in Ungaria si Italia.

 

REPORTERI: Castigi bani din ceea ce faci?

ALEXANDRU: Pentru baluri si spectacole din Oradea nu primesc bani, dar am castigat premii substantiale din festivalurile la care am participat.

 

REPORTERI: Ai sponsori?

ALEXANDRU: Acum nu am sponsori, dar cand participam la festivaluri costisitoare am fost ajutat cu niste sponsorizari de cateva firme din judet.

au consemnat CLAUDIA GAVRILAŞ şi CYNTHIA LACATÂŞ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: