JUDIT KECSKES: Alex despre cariera lui de baschetbalist

Alex Bot, elev în clasa a VIII-a E la Liceul Onisifor Ghibu Oradea, clasa doamnei profesoare Simona Derecichei, este un adevărat baschetbalist. Alex a binevoit să ne spună câteva cuvinte despre cariera lui în domeniu.

bas01

ALEX BOT

El practică baschetul de trei ani şijumătate, înainte dedicându-se altor sporturi, precum karate și înot. Spune el că a ales acest sport deoarece i-a plăcut încă de mic și a văzut rezultate favorabile chiar de la începutul carierei sale.

Echipa de baschet a școlii noastre a fost prima echipa de care a aparținut Alex, ca în prezent să ajungă jucător în echipa CSM Oradea, pe post de fundaș.

Echipa sa are rezultate remarcabile. Ei joacă la nivel de Campionat European, cu echipe din diferite țări, precum Germania, Macedonia, Ungaria, Iugoslavia, Serbia ș.a.

Alex este foarte încrezător și speră să ajungă într-adevar mai departe cu această carieră, spunând că este posibil, însă e nevoie de multă muncă. El se dedică acestui sport fiind în primul rând cea mai importantă pasiune a lui: „Suntem uniți, ne înțelegem bine împreună. De obicei nu suntem stresați, dăm tot din noi la fiecare meci și rămânem calmi. În meci am foarte puține emoții, dar mă interesează doar jocul nu și părerea spectatorilor”.

Antrenorii lui sunt Zoran Vraneș în Serbia și Paula Nica în România, iar Pop Călin este coordonatorul echipelor de junior și Iancu Marinău este preparator fizic.

Tânărul se antrenează zilnic, echipa având antrenamente zilnice, care durează aproximativ o ora jumătate. Ei se pregătesc pentru meciuri, lucrează la tehnică și încearcă să imbunătățească jocul.

Una dintre importantele realizări ale echipei a fost momentul în care au ieșit campioni ai României, în anul 2015, la Mangalia.

Așadar, cu multă muncă și seriozitate, Alex dă dovadă ca putem ajunge departe cu ceea ce ne place să facem.

JUDIT KECSKES

kecskes-judit

KECSKES JUDIT

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: