MARIA PAŞCALĂU: Machiajul văzut ca artă

Machiajul reprezintă un element important în viaţa unei femei.  Referitor la acest subiect am discutat cu make-up artistul Bojiţa Ilici.

image001

BOJIŢA ILICI. Sursă foto: Bojiţa Ilici Facebook

Bojiţa Ilici s-a născut în data de 25 decembrie 1988. Bojiţa a urmat cursurile Liceului de Arte Plastice din Timişoara. După terminarea liceului, Bojiţa a urmat cursurile Facultăţii de Arte şi Design din Timişoara. După terminarea masteratului la Facultatea de Arte si Design, Secţia Grafică – Materie şi Concept,  a ales să urmeze şi un alt drum,  cel al machiajului.

Din anul 2014, de când a început să lucreze în acest domeniu, a avut şansa să colaboreze cu fotografi cunoscuţi,  modele renumite, designeri, reviste din ţară şi străinătate, teatre şi altele.

Întrebându-o ce înseamnă pentru ea machiajul, ne-a mărturisit că îi place să spună că desenează de chipuri, pictează pe chipuri, în primul rând cu emoţii personale. Primeşte mult în schimb, referindu-se la emoţiile care vin spre ea, care o umplu de energie pozitivă.

Nu simte asta tot timpul, dar de cele mai multe ori emoţia este prezentă, fapt care o motivează să continue.

Desenele,  picturile, arta reprezentată pe pânză sau pe alte suporturi materiale pot să prindă viaţă, artistul le dă viaţă, dar suporturile ei sunt ele însele viaţă. Bojiţa spune că este fantastic să lucrezi cu viaţa, să îi simţi fiecare zvâcnire.

Despre machiajul abstract spune că este ca o lucrare abstractă: în ea îţi aşterni sufletul. Acesta reprezintă o modalitate de a-ţi aşterne emoţii şi trăiri, de a le împleti cu acela pe care îl machiezi sau pictezi.

Fără să vrea, de fiecare dată când realizează un machiaj se gândeşte la reguli studiate în desen, în grafică, reguli pe care le are întipărite în adânc şi fac parte din ea. Machiajele reprezintă mici lucrări de grafică sau de artă, care trebuie să respecte regulile unei compoziţii echilibrate şi corecte.

Despre experienţele avute până în prezent pe plan professional, ne-a mărturisit că fiecare a îmbogăţit-o sufleteşte şi profesional şi din fiecare a avut de învăţat câte ceva. Au fost şi experienţe mai puţin bune, dar mereu a învins dorinţa de a continua pe acest drum atât de frumos,  iar acest fapt o motivează să accepte noi provocări.

Îi mulţumim Bojiţei pentru interviul acordat şi să îi urăm mult succes în carieră.

MARIA PAŞCALĂU

maria-pascalau

MARIA PAŞCALĂU

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: