ELENA CIORBA & CARMEN ARDELEAN: ,,Campionii nu se nasc în sălile de sport”

Diana Vanta, colega noastra din clasa a X-a A, in varsta de 17 ani, practica voleiul de opt ani. O prietena de-a ei, care statea in acelasi bloc cu ea, practica volei de ceva timp. Aceasta prietenă o tot invata lucruri despre volei, si asa a ajuns sa prinda drag de acest sport. A mers la doua – trei antrenamente, sa vada cum e, si a ajuns la opt ani de performanta.

volei01

DIANA VANŢA

Ea ne spune ca clubul la care joaca se numeste CS Era Sport, dar la concursurile nationale, ea impreuna cu echipa ei reprezinta Liceul O. Ghibu. Antrenoarea sa e profesoara de sport a liceului nostru si se numeste Ioana Sanislav.

Diana face antrenamente de cinci ori pe saptamana, o ora si jumatate in fiecare zi.

Familia sa e cea care o sprijina, mai ales financiar, deoarece voleiul este un sport costisitor, insa echipa Dianei este ajutata si de sponsori din punct de vedere financiar. Diana nu se considera o persoana care are nevoie de sprijin sau de cineva sa o impinga de la spate pentru a face ceva, facand ce ii place, ne marturiseste ea.

Diana ne dezvaluie ca a participat la sute de concursuri si a castigat multe premii, printre care si titlul de vicecampioane din 2014 si chiar si campioane, un an mai tarziu.

volei-feat

Ea ne spune ca a avut probleme de sanatate in practicarea acestui sport, mai ales in ultima perioada, insa nu au fost atat de grave incat sa o opreasca din a mai practica voleiul.

In opt ani de volei, Diana a jucat pe aproape fiecare post, insa postul ei recent este de libero (cea care se ocupa cu preluarea). Diana ne spune ca voleiul are nevoie de şase jucatori: 2 centri, 2 secunzi, 1 ridicator, 1 fals si 1 libero care de obicei schimba centrii cand sunt in linia a doua de aparare. Desigur ca o echipa nu poate fi formata doar din jucatorii principali; in mod normal, o echipa are cel putin o rezerva la fiecare titular, ne dezvaluie Diana.

volei02

Diana ne marturiseste ca voleiul este pentru ea doar o pasiune si pentru viitor are alte planuri, dar are un mesaj pentru viitorii voleibalisti: ,,Campionii nu se nasc in salile de sport. Campionii sunt facuti din ceea ce au mai adanc sadit in ei: o dorinta, un vis, o chemare”.

Foto: arhiva personală Diana Vanţa

ELENA CIORBA, CARMEN ARDELEAN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: