ALEXA FIȚ & ALINA ZGHIBOLȚ: Diana ne-a adus-o pe Veronica Micle

După cum bine știți, Diana Ciocic este elevă în IX A, clasa domnului profesor Alexandru Popoviciu, a liceului nostru și o adevărată artistă în materie de pictură. Acest talent l-a moștenit de la membri ai familiei sale, care în timpul liber practicau acest hobby.

image001

DIANA CIOCIC

Diana a început să picteze de la vârsta de 11 ani, atunci când a participat pentru prima dată la cursul de pictură al doamnei profesoare Simona Derecichei.

În general, Diana este inspirată de oamenii din jurul ei, de natură și, bineînțeles, de alți artiști. Pentru a-și realiza lucrările, folosește acrilice, ulei, pastel sau  acuarela – alegerea Dianei în materie de tehnică depinde de starea ei.

image002

Veronica Micle, autor: Diana Ciocic

Cel mai recent tablou realizat de artista noastră este portretul Veronicăi Micle, în ulei pe pânză, pentru clasa domnului profesor Alexandru Popoviciu. Această lucrare am putut-o vedea cu ocazia aniversării a 167 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu, din 15 ianuarie.Dianei îi plac foarte mult operele lui Andrew Salgado, deoarece sunt expresive, iar culorile folosite sunt variate. Operele ei preferate sunt Corneliu Baba – Spaime, Claude Monet – Nuferi, Andrew Salgado – The Bacchanal.

„În pictură îmi descarc sentimentele și mă simt fericită, deoarece mă pot exprima”, ne spune Diana. De asemenea, artista specifică că acest talent ar vrea sa ramana un hobby, însă nu știe exact ce vrea să facă pe viitor referitor la o meserie.

ALEXA FIȚ, ALINA ZGHIBOLȚ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: