Oameni contra roboţi

Numele Foxxcon s-ar putea să nu fie în mintea multora din afara Asiei, dar produsele pe care le creează sunt cu siguranţă. Crăciunul n-ar fi fost la fel fără achiziţiile de produse provenind de la această firmă, începând de la telefoane Apple, Kindle-uri pentru Amazon, Xbox-urile pentru Microsoft şi multe altele.

Compania taiwaneza este liderul mondial in productia electronicelor, cu un capital de 100 de miliarde de dolari. De asemenea, a devenit al treilea cel mai mare angajator mondial, cu un numar de 1,3 milioane angajati, ceea ce face urmatoarele stiri şi mai ingrijoratoare.

În primul rand, Foxxcon a ajuns la un anumit nivel al proastei reputatii, atunci cand rapoartele in legatura in incalcarea drepturilor omului au ajuns la suprafata, la inceputul acestui deceniu.

Foxxcon a ales sa isi remedieze situatia in privinta sinuciderilor angajatilor, in perioada 2010-2011, la una dintre fabricile chineze instaland sub ferestre asa-numitele „plase anti-suicid”, pentru ca muncitorii aflaţi în condiţii similare sclaviei sa ramana în viaţă.

Cu toate acestea, două mii de angajati s-au revoltat in anul 2012, pe fondul unor acuzatii de abuz de catre cei de la securitate, punând astfel la indoială afirmatiile legate de conditiile „îmbunătăţite”.

În zilele noastre, odată cu cresterea automatizarii, Foxxcon merge spre eliminarea completa a nevoii de a te înfrunta cu angajaţii, dorind să aibă în fabrici în exclusivitate roboţi.

Read the rest in Paperless

SORIN UVEGHES

sorin-uveghes

SORIN UVEGHES

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: