Hristos şi celelalte religii

Să trecem în revistă câteva dintre aspectele majore despre persoana lui Iisus Hristos, care vin în contrast cu ceea ce se găseşte în religiile lumii.

Toate celelalte religii marturisesc despre Hristos, printre care: Iudaismul, Islamul, credinta Bahá’í, Ahmadiyya, Hinduismul, Buddhismul si chiar “Miscarea New Age”.

Evreii cred că fiul Mariei a fost Isus, a fost un învăţător (rabin/rabbi), a avut mulți ucenici, a fost respectat, a facut minuni (Talmudul Sinedrial sau Sefer Toledot Yeshu exprima actiunile Lui ca fiind vrajitorii, deoarece erau cu totul impotriva Lui, insa nu au putut nega puterea lui, incercand sa-L denigreze, totul fara succes – evidenta, 2.1 miliarde crestini) a pretins că este Mesia și a fost răstignit pe cruce. De asemenea, ei recunosc  faptul ca ucenicii Săi au declarat si anunţat pe Iisus ca fiind inviat din morți.

Musulmanii cred că Isus a fost născut din fecioară, si trebuie să fie onorat și respectat, a fost un profet, un învățător înțelept, care a făcut minuni, S-a înălțat la cer, și ca va veni din nou.

Musulmanii Ahmadiyya cred că: Isus se poate să fi fost născut dintr-o fecioară, a fost un profet înțelept și un învățător, a făcut minuni, și a fost răstignit pe o cruce.

Baha’i cred că Iisus a venit de la Dumnezeu, care a fost un invatator înțelept de natură divină și umană, a făcut minuni, și a fost răstignit și Înviat fiind o răscumpărare pentru omenire.

Hindușii cred că Iisus a fost un om sfânt, un învățător înțelept, și este ca un „zeu”.

Budiștii cred că Iisus a fost om luminat  și un învățător înțelept.

Credincioșii din New Age sustin ca Iisus a fost un învățător moral înțelept.

Iisus a declarat că este Dumnezeu. Niciun conducător important al vreunei alte religii nu a pretins că este Dumnezeu. Hristos a declarat exclusiv despre El ca fiind insusi Dumnezeu.

Iisus a dus o viaţă perfectă şi a dovedit că este Dumnezeu prin miracolele pe care le-a făcut… vindecând orbii, liniştind o furtună puternică pe mare, înviind oameni din morţi, oferind hrană câtorva mii de oameni.

Read the rest in Paperless

VLAD BOTIŞ

vlad01

VLAD BOTIŞ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: