Cum să ne resetăm mintea, corpul şi sufletul

Cu toţii am fost sau suntem blocaţi într-o fugă şi într-o rutină continuă, împotmoliţi în viaţa noastră de zi cu zi. Poate se întâmplă acest lucru din cauză că motivaţia ne este scăzută, suntem stresaţi, sau obosiţi, sau plictisiţi de rutina pe care o urmăm zi de zi, astfel că a ajunge să fii blocat este o parte inevitabilă a vieţii.

Poate te-ai lovit de un zid la un proiect sau poate ca nu ai mancat bine si acum te simti lent si fara chef tot timpul. Sau poate ca ai cazut în capcana comparatiei si te intrebi de ce viata ta nu este la fel de interesantă ca a altcuiva.

Este OK sa te simti nemultumit, nimeni n-are cum sa se simta multumit cu viata sa 100% tot timpul. Ceea ce este important este ca avem toate instrumentele necesare pentru a ne debloca ori de cate ori este nevoie.

Cred foarte mult in ingrijirea mintii, trupului și sufletului în fiecare zi, iar tehnica mea pentru a iesi dintr-o criza este sa ma concentrez pe lucruri care vor îmbunatati acele zone ale vieții mele care se afla in impas. Dupa ce oferim mintii, corpului si sufletulului atentia pe care o merita, ne vom simti mai odihniti, intineriti si mult mai multumiti cu viata pe care o ducem.

 

Primul lucru pe care să-l faci dimineaţa…

…este sa bei apa cu lamiae. Începe-ti diminetile cu o doza mare de hidratare printr-o ceasca de apa fierbinte cu o felie de lamaie. Apa cu lamaie ajuta la întinerirea pielii si, de asemenea, la digestia mai bună a alimentelor, asa ca vei fi mai energic si cu chef de munca.

 

Ieşi la aer curat

Du-te afara in pauza de prânz sau ori de cate ori ai 10 minute libere, fara telefon, si acorda-ti timp pentru a observa împrejurimile, pentru a simti vantul si bucura-te de cateva respiratii lungi, profunde si meditative.

 

Organizează-ţi viaţa digitală

Redu opţiunile de distragere a atentiei prin intermediul tehnologiei.Fa-ti ordine si sterge aplicatiile pe care nu le utilizezi, e-mailuri de care nu ai nevoie si notitele care nu te mai ajuta cu nimic.

Read the rest in Paperless

NARCISA DĂRĂBAN

narcisa-daraban

NARCISA DĂRĂBAN. Foto: Diana Zaharie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: