ANTONIA MAG & ADINA VESA: Muzica, dorinţă şi pasiune. Plus VIDEO

Muzica face parte din viaţa noastră de la început până la final. Anumite ritmuri ne influenţează starea de spirit, ne induc anumite stări – de bucurie, de tristeţe, de nostalgie, de dor sau de durere. Am avut ocazia de afla mai multe informații despre viata trăită prin muzică a Ioanei Borodan, elevă la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu în clasa a VIII-a A, aşa ca i-am adresat câteva întrebări.

ioana-borodan

IOANA BORODAN

REPORTERI: Cum ai inceput sa canti?

IOANA: La inceput am intalnit-o la unul dintre spectacolele de dans si gimnastica pe viitoarea mea profesoara de canto, deoarece faceam aceste activități de la trei ani. Fiind pasionata de cand eram mica, parintii mei m-au înscris la ore de canto, asa ca de la varsta de cinci ani am inceput sa fac parte din Asociația Culturală Meda Music, din care fac parte si acum.

 

REPORTERI: S-a schimbat într-un fel viata ta de cand ai inceput sa canti? 

IOANA: De cand am inceput sa cant, viata mi s-a schimbat total, pe langa ca aveam un program încărcat si uneori oamenii nu ma tratau ca pe un copil obișnuit – asta nu ma deranja, deoarece ma simteam specială. Acum pot sa spun ca muzica nu este doar o pasiune, ci face parte din viata mea.

REPORTERI: La ce concursuri ai participat pana acum?

IOANA: In acești opt ani am participat la foarte multe concursuri; de exemplu, in ultimul an am luat trofeul la Festivalul Bran Music Fest, locul întâi la Festivalul Armonia, locul întâi la Festivalul Kharisma si in vara trecuta am participat la tabăra Star Artist Camp, care s-a finalizat cu un videoclip.

 

REPORTERI: Studiezi muzica in particular?

IOANA: Da, studiez muzica in particular cu doamna profesoara Meda Horjan, pe care, dupa atat timp, o consider o a doua mamă pentru mine.

 ioana-borodan-02

REPORTERI: Muzica iti ocupa o buna parte din timpul liber? 

IOANA: Da, trebuie sa recunosc ca nu e tocmai usor si o buna parte din timpul meu liber este ocupat de spectacole, repetiții, dar imi face placere sa fac asta in timpul meu liber.

 

REPORTERI: Ai timp pentru alte activități?

IOANA: Desigur ca imi fac timp, in primul rând pentru teme si activitățile școlare, dar fac si înot de un an și incerc sa progresez si am facut gimnastica de performanța timp de nouă ani, deci chiar imi place sa fac asemenea activități in timpul liber.

 

REPORTERI: Ai un model dupa care te ghidezi?

IOANA: Normal ca idolii mei sunt starurile internaționale, precum Sia sau Beyonce, dar cred ca pentru a reuși, trebuie sa ma întrec pe mine însumi.

 

REPORTERI: Ai avut parte de susținerea părinților?

IOANA: Da, mereu parintii m-au susținut si, fara sprijinul lor, nu cred ca as fi putut sa ajung pana aici.

 

REPORTERI: Am aflat ca faci parte din LOGO Band; poti sa ne dai cateva detalii?

IOANA: LOGO Band este un nou proiect înființat de domnul profesor Adrian Tencuțiu si ma bucur sa fac parte din el. Inca nu am participat la niciun concurs, am avut un moment la spectacolul de Crăciun din şcoală, dar in acest an avem multe planuri.

 

REPORTERI: Cum ai vrea sa evoluezi pe viitor in muzica?

IOANA: Realizez ca, in ceea ce privește muzica, nu pot sa imi fac un plan deoarece totul se poate schimba foarte repede, dar e clar ca nu voi renunța la muzica niciodata, pentru ca face parte din mine.

Am avut deosebita placere de a primi o descriere a Ioanei din partea profesorului de muzica Adrian Tencuțiu: „Ioana este o persona specială si are un talent născut deosebit, se adaptează cu ușurintă la mai multe genuri muzicale , are un spirit deschis pentru nou si cel mai frumos suflet interior. Merita toata susținerea, deoarece are o voce minunata si imi face placere sa lucrez cu ea in echipa LOGO Band, pentru că se descurca foarte bine.”

Foto şi video: arhiva personală Ioana Borodan

au consemnat ANTONIA MAG şi ADINA VESA

antonia-si-adina

ADINA VESA și ANTONIA MAG

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: