GEORGIANA ȘTIUBE & ELENA CIORBA: Luptă și vei ajunge un mare campion! Plus VIDEO

Cătălin Crişan, un tânăr în vârstă de 16 ani, elev în clasa a X-a la C.T. Transilvania, a fost de acord să ne spună câte ceva despre sportul pe care îl practică. Acesta practică MMA la echipa Fight Club Marghita de trei ani și câteva luni.

catalin-crisan01

CĂTĂLIN CRIȘAN

„Am început la vârsta de 13 ani, iar primul meu antrenament a fost chiar de ziua mea. Un prieten foarte bun a participat la cateva antrenamente si mi-am propus sa incerc si eu , iar adevarul este ca mi-a plăcut foarte mult.”

El ne spune ca a ales MMA deoarece combina mai multe stiluri de lupta si pentru ca este individual. Are antrenamente de trei ori pe saptamana cate două ore sau chiar mai mult, in Marghita, cu antrenorul Dana Romeo.

In echipa lor sunt peste 30 de persoane. MMA se imparte in doua grupe , prima grupa include copii sub 12 ani, iar cea de a doua grupa cu cei de peste 12 ani.

Catalin ne spune ca pentru a deveni  un practicant de MMA trebuie sa platesti o taxa de 200 euro care include echipamentul si antrenamentele.

MMA-ul nu necesita o anumita greutate sau inaltime, insa ca sa participi la o competitive, vei intra intr-o categorie axata pe greutatea si inaltimea ta.

Catalin se vede practicand acest sport și in viitor, cu ajutorul sustinerii morale a parintilor, prietenilor si colegilor sai.

Practicantul de MMA ne confeseaza ca a castigat aproximativ zece medalii, cele mai multe în Ungaria, iar cele mai importante în Budapesta, Debrețin si Valea lui Mihai.

„Acest sport inseamna mult pentru mine, deoarece m-a facut mult mai puternic nu doar fizic, ci si psihic, iar aceasta pasiune este una inexplicabila, nu o pot opri”, ne marturiseste Catalin.

Foto: arhiva personală Cătălin Crişan

GEORGIANA ȘTIUBE, ELENA CIORBA

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: