PAULA SZABO & IOANA BIŢIŞ: Cercuri de etnografie în liceele orădene. Plus VIDEO

 

Domnul profesor Alexandru Sanislav le este cunoscut multora, domnia-sa predând până în urmă cu zece ani educaţie fizică la noi în şcoală; fiica sa, Ioana, este şi ea profesoară la noi şi antrenoarea unei echipe de volei campioană naţională. Mai puţini îi cunosc pasiunea legată de tradiţiile şi folclorul românesc.

De curând, un proiect al său a fost prezentat la Gala Talentelor de către o elevă din Colegiul Naţional Mihai Eminescu, Andreea Mălan (clasa a X-a), obţinând o finanţare pentru acest proiect şcolar, în care este vorba despre înfiinţarea unor cercuri de etnografie în liceele orădene (CN Emanuil Gojdu, Mihai Eminescu, Liceul Teoretic Onisifor Ghibu, Aurel Lazăr şi Colegiul Tehnic Mihai Viteazul).

Membrii viitoarelor cercuri de etnografie ar urma să înveţe despre iile naţionale. Banii obţinuţi din finanţare ar urma să fie folosiţi în cumpărarea materialelor de lucru şi într-o tabără de trei zile la Valea Drăganului. Cea mai frumoasă ie va fi premiată cu suma de 300 de euro.

L-am întrebat pe domnul profesor Sanislav ce îl determină să facă aceste lucruri. Ne-a mărturisit că le face pentru că „folclorul constituie una din rădăcinile fundamentale ale tradiţiilor noastre şi există riscul să se piardă tradiţia românească”.

PAULA SZABO, IOANA BIŢIŞ

image004

Prof. Alexandru Sanislav, talonat de subsemnatele

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: