LARISA FETINCA & ALEXANDRA LUCACIU: Voluntariatul, o experienţă inedită

Îndrumată de profesoara de educaţie antreprenorială de la Liceul Pedagogic, eleva Szucs Georgiana din clasa a X-a a avut o frumoasă experienţă ca voluntar la Fundația Piticot, fundaţie ce se ocupă cu diferite proiecte.

SZUCS GEORGIANA

SZUCS GEORGIANA

Fundația Piticot are mai multe sedii in țara  unul dintre ele fiind la Oradea. In cadrul proiectului, Georgiana a avut de pregătit mai multe etape pentu concursul „Învață Bine”. Proiectul a durat patru zile.

Primele doua zile au fost petrecute la sediul fundatiei, unde, alături de alți voluntari, a lucrat la subiectele si diplomele din cadrul concursului „Învață Bine”.

In a treia zi a avut loc pregătirea in sine, un seminar, unde toți voluntarii au fost instruiți si le-au fost aduse la cunoștința regulile si atribuțiile pe care le au, dupa care au fost împărțiți in grupe de câte doi voluntari pe scoala. Concursul s-a desfășurat la mai multe scoli din Oradea.

În a patra zi a avut loc concursul, iar voluntarii au fost nevoiți sa meargă la scoala cu subiectele de concurs, dupa care a urmat  etapa cea mai importantă, cea de profesor supraveghetor.

Georgiana ne-a mărturisit ca a fost o experiența foarte placuta, dar destul de grea, pe care o va mai repeta in proiectele următoare.

Următorul proiect se numește „Impact”.

Daca esti interesat sa devii voluntar al fundației si sa participi la proiecte, văn puteţi înscrie la doamna Belteghi, pe care o găsiți la Colegiul Național Iosif Vulcan.

LARISA FETINCA, ALEXANDRA LUCACIU

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: