GIANINA PAMFILOIU: Pârâul Peța în ochii Narcisei

Narcisa Daraban este una dintre elevele noastre, în clasa a XI-a D. Aceasta s-a numărat printre participantii in proiectul Pro Peta si totodata a sustinut un discurs in cadrul concursului cu acelasi nume. Narcisa a castigat locul I la capitolul Cel mai bun discurs, dar in spatele acestui discurs am mai gasit si un spirit foarte dedicat in acest proiect.

narcisa-feat

Natura are echilbrul ei, iar noi, oamenii, nu facem multe lucruri pentru a o proteja, dar Narcisa a descoperit in acest proiect o minunata oportunitate de a se implica in salvarea mediului inconjurator.

Toata aceasta atractie fata de salvarea Petei a apărut in anul anterior, cand Narcisa isi petrecea timpul liber pe malurile acestui pârâu. De atunci acest gand de a avea grija de locul drag al ei a facut-o sa sustina pe cei din echipă, care luptau si ei la randul lor in salvarea naturii.

Pe langa aceasta oportunitate, Narcisa a mai gasit si vointa, determinarea si implicarea elevilor, iar acest lucru a inspirit-o de a sustine un discurs despre cat de importanta este Peta pentru noi toti, mai vazând o speranta in salvarea ei.

narcisa-postcard

Narcisa a afirmat ca s-a schimbat in urma acestui proiect, deoarece a descoperit miezul problemei si scopul acestei activitati, in care implicarea multora dintre noi ar putea aduce mari schimbari in protejarea Petei.

Discursul Narcisei a fost unul de impact, vorbind despre viitorul de care putem beneficia daca vom sustine protejarea echilibrului naturii. Prin discursul ei, Narcisa a mai vrut sa trezeasca spiritual de initiativă si dorinta de implicare a tinerilor, deoarece numai de noi depinde sa schimbam ceva.

narcisa-01

Obiectivul acestui proiect a fost de „a atrage atentia lumii cat de importanta este salvarea pârâului Peta, de constientizarea acestei probleme si incercarea de a gasi noi solutii”, a afirmat Narcisa.

Conform unei zicale, „daca vrei sa vezi o schimbare in lume, fii tu prima schimbare”, putem spune ca Narcisa este un exemplu demn de urmat, deoarece ea nu se va opri la acest proiect, ci va mai astepta o noua oportunitate de a salva acest ecosistem si prin alte proiecte.

GIANINA PAMFILOIU

GIANINA PAMFILOIU

GIANINA PAMFILOIU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: