BOGDAN BONDAR: Revoluţia sexuală, familia şi ce e mai rău

bogdan02

Foto: Bogdan Bondar

Marţi, 8 noiembrie 2016, a avut loc o conferinţă în Sala Mare a Primăriei Oradea, pe tema „Revoluţia sexuală şi familia”, susţinută de Gabriele Kuby, autoare şi expertă în teoria gender. La această conferinţă au participat, de asemenea, Preasfințitul Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, şi Ioan Moldovan, redactor-șef al revistei „Familia”, care a prezentat cartea „Revoluția sexuală și familia: distrugerea libertății în numele libertății”, scrisă de Gabriele Kuby, cu versiunea în română publicată la Editura Sapientia.

bogdan03

Foto: Bogdan Bondar

Dacă te intrebi ce e aia „teoria gender” şi despre ce „revoluţie sexuală” e vorba, îţi voi explica pe scurt. „Teoria gender” susţine că fiecare persoană are „gen„ şi „sex”, iar acestea nu trebuie să fie aceleasi. De exemplu, o persoană poate să aibă sexul biologic feminin (şi toată „aparatura” acestui sex), dar să se considere de gen masculin. „Revoluţia sexuală” înseamnă că comunitatea LGBT (lesbian, gay, bisexual, transgender) începe să fie recunoscută, să primească drepturi, iar persoanele care nu sunt heterosexuale încep să fie tot mai acceptate în societatea noastră.

Eu am participat la această conferinţă într-un mic grup, condus de doamna Livia Ivan, profesoară de istorie şi dirigintă pentru mine. Am fost animat de curiozitate şi de speranţa că conferinţa va fi interesantă.

bogdan01

Loredana Pavel şi prof.Livia Ivan. Foto: Bogdan Bondar

Părerea unui creştin

Doamna Ivan are o parere acida despre comunitatea LGBT: „Consider ca promovarea normalitatii este garantia dezvoltarii unei societati sanatoase, capabile sa asigure un viitor decent. A legaliza anormalul prin inventarea unor «drepturi» poate duce la exagerari care au tangenta doar cu lumea animalelor. Daca la baza legalizarii casatoriilor LGBT sta dreptul lor «pentru ca se iubesc», aceeasi «iubire» poate duce si la legalizarea incestului, pedofiliei sau a zoofiliei. Chiar daca homosexualitatea a existat si in antichitate (vezi Grecia, Roma Antica), totusi, casatoria homosexualilor nu a fost nici atunci imaginata ca posibila.”

Aceste păreri le-a preluat in mare parte de la doamna Gabriele Kuby, după cum a mărturisit chiar domnia-sa.

„Revolutia sexuala” ne distruge societatea sau… nu?

Biserica Catolica se împotriveşte „teoriei gender” (https://www.ncronline.org/news/vatican/francis-strongly-criticizes-gender-theory-comparing-nuclear-arms), iar Gabriele Kuby de asemenea (e catolica, iar acest eveniment a avut loc cu sustinerea unor organizatii catolice). Acest lucru are ca rezultat faptul ca multi oameni au pareri acide la adresa comunitatii LGBT, chiar daca nu sunt informati corect. Gabriele Kuby, pe toată durata conferinţei, a înfăţişat comunitate LGBT cât mai rău, a spus că persoanele care nu sunt heterosexuale sunt bolnave, vor să distrugă familia tradiţională, iar prin asta vor distruge societatea.

Ea a spus că ar trebui să ne împotrivim acestei „revoluţii sexuale”, pentru ca dăunează societăţii. A dat ca exemplu faptul că în unele state din SUA, dacă un copil se identifică cu genul feminin, chiar dacă are sexul biologic masculin, poate folosi baia fetelor, vestiarele fetelor, iar unor părinţi le e frica să-şi mai lase copiii la şcoală din aceasta cauză.

Ea ne întreba pe noi dacă nu ne-ar fi frică să ne trimitem fetiţa la şcoală, dacă ar trebui să folosească toaleta şi vestiare în care pot intra şi băieţi.

E o problemă interesantă, dar uite una şi mai interesantă: cel putin 1 din 50 de preoţi catolici e pedofil (chiar Papa a recunoscut-o: http://www.independent.co.uk/news/world/europe/pope-francis-one-in-50-catholic-priests-bishops-and-cardinals-are-paedophiles-9602919.html).

Totuşi, numărul de preoţi pedofili e probabil mai mare; spun asta pentru că nu ar fi prima dată când papalitatea ar ascunde realitatea pentru a-şi proteja imaginea (https://www.theguardian.com/world/2013/feb/11/pope-resigns-sex-abuse-survivors). Ştiind acest lucru, trebuie să recunosc că mie mi-ar fi mai frică să-mi trimit fetiţa la o biserică catolică decât să o trimit la o şcoală unde au voie şi băieţii să folosească baia şi vestiarele fetelor şi invers.

Adevărul e că eu nu sunt nici pro, nici contra „teoriei gender” sau a comunităţii LGBT, totuşi consider că Biserica Catolica nu ar trebui să îşi bage nasul dacă doua persoane de acelaşi sex doresc să se căsătorească. Cel puţin acele două persoane nu fac rău nimănui, faţă de preoţii catolici pedofili care distrug copii pe viaţă.

Se lasă cu victime…

De asemenea, doamna Gabriele a sugerat că persoanele LGBT sunt bolnave mental, iar unul dintre argumentele ei a fost că aproximativ 40% din persoanele LGBT au încercat să se sinucidă cel puţin o dată, dar doar 5% persoanele heterosexuale au încercat.

Aceasta afirmaţie mi-a rămas în minte pentru că am avut şi eu doi amici care s-au sinucis şi am cercetat afirmaţia ei şi se pare că statistica este adevărată. Totuşi, am mai găsit alte statistici care arată că persoanele LGBT care se simt neacceptate de familie şi societate au un risc mai mare cu 82% să încerce să se sinucidă decât cei care se simt acceptaţi. De asemenea, s-a dovedit faptul că discriminarea şi bullying-ul persoanelor LGBT creşte riscul ca acestea să încerce să se sinucidă.

Deci până la urmă persoanele LGBT nu sunt bolnave mental, ci se simt neacceptate şi discriminate, iar societatea şi razboiul ascuns al Bisericii Catolice împotriva lor înrăutăţeşte lucrurile.

afis-la-scoala

Afişul de la şcoală al evenimentului. Foto: Bogdan Bondar

Uite un exerciţiu. Să ne imaginăm o familie catolică normală. Mamă, tată, copil. Copilul se hotărăşte că e LGBT, şi nu heterosexual. Ţine ascuns acest fapt o vreme, iar într-un final se hotărăşte să le spună părinţilor acest lucru. Ce ar trebui să facă părinţii? Să accepte copilul cum e si sa-l iubească la fel în continuare sau nu? Cum părinţii copilului au citit cartea doamnei Gabriele Kuby si respectă învăţăturile Bisericii Catolice, se hotărăsc să nu-l accepte, poate îl şi ceartă sau încep să se comporte cu el ca şi cum ar fi bolnav: îl duc la psihiatru, la diferite pseudo-terapii, se roagă pentru „vindecarea” lui etc. Riscul ca acel copil să încerce să se sinucidă tocmai a crescut cu cel puţin 82%.

Dacă consideri ca e imposibil ca un copil LGBT să se sinucidă din cauza părinţilor lui, vezi cazul lui Leelah Alcorn (Joshua Ryan Alcorn, https://en.wikipedia.org/wiki/Death_of_Leelah_Alcorn).

Mi-ar plăcea s-o întreb pe doamna Gabriele Kuby cine are probleme mentale acum? Copilul pentru că e LGBT sau părinţii pentru că ascultă de învăţăturile ei şi ale Bisericii Catolice şi cresc riscul ca copilul lor să se sinucidă? Dar sunt sigur că ştim cu toţii răspunsul.

BOGDAN BONDAR

BOGDAN BONDAR

BBOGDAN BONDAR

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: