DENISA LEAC & ANTONIA MAG: Arta purifică sufletul

Vă vom introduce în lumea artei, prezentându-vă două talente în pictură, gemenele Raluca şi Roxana Husaru, care ne-au uimit cu darul lor. Ele au 14 ani şi sunt în clasa a VIII-a A la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu.

Ralucăi ii place arta plastică, iar Roxanei este atrasă de grafică. „Pentru mine arta inseamna libertate, libertatea de a te exprima singur”, ne spune Raluca. „Pentru mine arta inseamna tot – totul e frumos, nimeni nu iti spune ce sa faci”, declară Roxana.

REPORTERI: Cum ati descoperit ca aveți atracție pentru artă?

RALUCA & ROXANA: De mici ne-a placut arta si cu timpul ne-am apropiat de ea. Pur si simplu adoram ceea ce faceam, iar cand ținem pensula sau creionul in mana, ne minunam de lucrurile care ies.

REPORTERI: De la cati ani ati inceput ati inceput sa pictați?

RALUCA & ROXANA: Am inceput sa pictam de la 9 ani, amândouă. La inceput am luat-o ca pe o distracție de timp liber, apoi a devenit o pasiune.

REPORTERI: Cine v-a descoperit talentul, astfel încat arta voastră sa fie expusă?

RALUCA & ROXANA: Talentul nostru a fost descoperit de catre doamna dirigintă, care ne-a îndrumat si ne-a ajutat sa ne expunem lucrările.

 

REPORTERI: Veti continua sa faceti arta si in viitor?

RALUCA & ROXANA: Lucrările noastre vin de undeva din interior si reflecta emotii si experiențe. Vom continua sa ne indeplinim  visul de a picta, si in viitor.

Am avut deosebita placere de a primi o descriere a celor doua gemene din partea doamnei profesoare Simona Derecichei: „Raluca și Roxana – atât de asemănătoare și totusi diferite… Diferite prin felul de a fi, de a comunica, de a simți. Au multe preocupări și pasiuni, printre care se numără pictura si desenul. Această latură sensibilă pentru formă și culoare s-a evidențiat şi la Raluca, și la Roxana- cea care a avut rezultate deosebite la concursurile de creație plastică precum «Tradiții și obiceiuri la români» – locul I și «Unitate si diversitate in Uniunea Europeana» – locul I.”

au consemnat DENISA LEAC şi ANTONIA MAG

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: