NICOLAE MUSCĂ: Premiaţi la concursul Art Up

concurs leo art.JPGÎn data de 15-16 octombrie a avut loc evenimentul Art Up organizat de clubul Leo Black Eagle Oradea. Acesta a fost unul de creație și a cuprins cinci categorii: pictură, design vestimentar, creație literară, teatru și fotografie.

Categoria fotografică a avut șase câștigători, printre care un coleg al nostru de la Liceul Onisifor Ghibu. Este vorba de Raul Cherecheș (locul întâi), Chiș Dan Mihai, Moraru Vlad, Dan Mihai, Deme Joszef și Dănilă Camelia.

Raul Cherecheș a considerat că participarea lui la eveniment a reprezentat o oportunitate, întrucât a putut observa dacă ceea ce face el prinde sau nu în rândul unor specialiști în ale fotografiei: „Vreau să lucrez în industria cinematografică, fotografia reprezintă primul pas!” Acesta a câștigat locul întâi la fotografie.

„Plimbându-mă pe mal, am observat un bătrân stând la pescuit, care m-a atras. După o privire mai atentă, am văzut că deasupra lui scria, sub formă de graffiti, anul 1975 și astfel mi s-a născut în minte o poveste pentru fotografie. Un bătrân pescar stând și reflectând la vremurile de demult.”

dan-chis

DAN CHIŞ

Locul doi a fost câștigat de Dan Chiș, cunoscut în liceul nostru pentru arta lui fotografică, dar și pentru concursurile câștigate. Tema categoriei fiind reflexia, acesta a reușit să fotografieze turnul Bisericii Romano-Catolice Sf. Ladislau, situată în centrul orașului, folosindu-se de reflexia acesteia în apă.

Dan ne-a precizat că a folosit un obiectiv Industar 50-2 50mm f/3.5, adaptat la un aparat de fotografiat Canon 600D: „Am avut mai multe variante până să ajung la acest cadru, pentru că am vrut să fiu sigur de toate aspectele legate de cadrul respectiv. Sunt bine puse la punct, deoarece editarea pozelor era interzisă sub orice formă”.

Evenimentul a fost unul caritabil și a venit în sprijinul persoanelor defavorizate.

NICOLAE MUSCĂ

nicolae

NICOLAE MUSCĂ

Save

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: