„Sistemul de învăţământ îi minte pe elevi şi pe părinţi”

Presedintele Klaus Iohannis a declarat luni ca actualul sistem de invatamant preuniversitar ii „minte pe elevi si pe parinti ca le da o educatie potrivita, nefiind adaptat nici pietei muncii, nici individului. Iohannis a subliniat ca exista o „catastrofa de corelare”, intre ceea ce se intampla in sistemul de invatamant si piata fortei de munca.

presedintele-klaus-iohannis-www-evz-ro

Presedintele României, Klaus Iohannis Sursă imagine: http://www.evz.ro

„Exista nu o problema, nu as numi-o problema a sistemului educational cu piata muncii, a sistemului universitar cu piata muncii, exista o catastrofa nationala, o necorelare profunda si grava. Cum altfel putem sa ne explicam ca toti investitorii si romani si straini cer forta de munca cu calificare, meseriasi si noi avem o tara plina de licee teoretice, dar nicio scoala care ii pregateste pentru o meserie? Rezultatul a fost o tragedie nationala”, a afirmat Iohannis la Timisoara, la deschiderea noului an universitar, potrivit Agerpres.

El a afirmat ca actualul sistem de invatamant preuniversitar ii „minte pe elevi si pe parinti ca le da o educatie potrivita”, motivand ca acest sistem nu este adaptat nici pietei muncii, nici individului. Iohannis a sustinut ca invatamantul preuniversitar trebuie reconstruit din temelii.

Citeşte mai mult AICI.

Save

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: