GIANINA PAMFILOIU: Sebastina, o îndrăgostită de franceză

Sebastina Papai este colega noastra din clasa a VIII-a A, ce are în spatele ei o poveste foarte interesantă, despre cum a ajuns să iubească la nebunie limba franceză şi tot ce este legat de ea.

sebastiana

SEBASTINA PAPAI Foto: Gianina Pamfiloiu

Totul a inceput in clasa a V-a, cand Sebastina a devenit fascinata de limba franceza după întâlnirea cu profesoara ei, doamna Luminita Chindea – „mi-a deschis orizontul spre tainele acestei limbi”, dupa cum ne spune Sebastina.

Chiar daca bunica ei – care este si ea profesoara de franceza – a incercat s-o invete diferite notiuni de limba franceza, Sebastina refuza mereu. Avea să se indragostească ulterior de aceasta limba dupa ce a descoperit de la profesoara ei tot ce este mai interesant legat de aceasta limba, nu numai gramatica si accentul, ci si informaţii privind frumusetea si cultura Frantei.

Sebastina a participat anul trecut, dar si anul acesta, la Olimpiada de limba franceza, „Prietenii limbii franceze.” Sebastina a fost pregatita de dna Luminita Chindea, cate o ora pe saptamana, iar rezultatele au fost exceptionale. Sebastina a fost mereu la 0,5 sutimi sa se situeze pe locul intai, dar nu s-a descurajat, pentru ca iubeste aceasta limba si nu considera niciodata ca a pierdut.

diploma

„Mereu am visat sa vad Parisul, pana cand acest vis a devenit realitate. Sunt innebunita dupa acest frumos colt de rai numit Paris şi am avut minunata ocazie sa vizitez capitala Frantei, renumita pentru Turnul Eiffel, dar pentru mine renumita si prin faptul ca mi-am dorit foarte mult sa aud vorbindu-se franceza, cu accentul lor minunat, si sa vad parizienii in viata lor cotidiana.”

Doamna Luminita Chindea o considera pe Sebastina o fata foarte harnica, desteapta si având toate calitatile pe care le-ar putea avea un elev pasionat de aceasta limba: „Daca Sebastina ar avea sa faca optional cateva exercitii ca tema, ea le-ar face ca si cum ar fi obligatorii, pentru că niciodata nu considera ca nu ar trebui sa le faca.”

Pentru Sebastina, limba franceza nu este o limba grea, ci „este o limba atat de melodioasa, gramatica e foarte simpla, iar partea de vocabular este o placere sa o retii. Nu stiu la perfectiune limba franceza, insa ma straduiesc sa o aprofundez cat mai tare. Pasiunea mea pentru franceza ma defineste, dar nu si in ultimul rand dragostea mea fata de doamna profesoara Chindea Luminita.”

GIANINA PAMFILOIU

GIANINA PAMFILOIU

GIANINA PAMFILOIU

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: