NATALIA CHIŞ: „Sunt convins că acest sistem se va modifica”

Dana Nalbaru, fosta solista a trupei  HI-Q, si Dragos Bucur, actor, cunoscut in ultima vreme datorita emisiunii „Vise la cheie”, au hotarat sa isi retraga fiica de 9 ani de la scoala, in favoarea scolii de acasa sau homeschooling. Dragos Bucur a declarat: „Sunt convins ca acest sistem se va modifica la un moment dat, dar nu sunt dispus sa astept asta”.                                                                                                                                      

Sunt de parere ca scoala acasa are dezavantaje, dar si avantaje. Posibilitatea de a stabili un program de invatare flexibil in functie de preferintele personale si o atentie sporita a cadrului didactic, avand in vedere faptul ca intr-o scoala publica profesorul trebuie sa-si imparta timpul la 15-20 de elevi intr-o singura ora, pot constitui un avantaj.

Dezavantajele sunt dificultatile integrarii intr-un colectiv, avand de suferit abilitatile elevului de socializare cu colegii sai, o alta problema fiind lipsa echipamentelor si materialelor didactice pentru diverse materii (fizica, chimie, informatica), ce necesita laboratoare, dar si cheltuielile suplimentare.

Parerea unui parinte: „Sa-mi tin copilul acasa doar pentru ca acesta sa nu intampine constrangeri, note sau calificative – asta nu as face niciodata”.

Parerea unui student: „Pentru mine scoala a imsemnat cu mult mai mult decat programa impusa, orar, teme. A fost mediul in care m-am format. Deci, pe scurt, nu as vrea sa dau anii de scoala pe nici un homeschooling din lume”.

Parerea lui M.P. (professor): „Consider ca  este o idee buna pentru copii de pana in opt ani, care nu sunt suficienti de pregatiti  pentru societate. Mai incolo este destul de complicat, pentru ca in Romania nu exista cate un examen pentru fiecare an de studiu si este greu sa iti dai seama daca copilul homeschooled este la acelasi nivel cu cel educat la scoala”.

NATALIA CHIŞ

natalia-chis

NATALIA CHIŞ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: