Cum să intri în posesia banilor

Toti folosim bani. Cu totii ni-i dorim, muncim si ne gandim mult la ei. Ne dorim bani pentru a ne satisface unele dorinte sau pentru a ne asigura o viata cat mai confortabila. De la a-ti dori si pana la a avea bani drumul nu este neapărat lung, dar pentru a reusi sa-l parcurgi cu succes exista cateva trucuri pe care trebuie sa le stii. Regulile banilor pot parea destul de simple, dar nu este intotdeauna usor sa le aplici. Daca vrei cu adevarat să faci avere, trebuie sa muncesti constant si sa-ti regandesti relatia pe care o ai cu banii.

 

Inainte de a incepe, este foarte important sa iti dai seama daca munca pe care o intreprinzi si care iti aduce castig este facuta cu placere, deoarece nu poti crea o baza solida pentru economiile tale atata timp cat banii nu provin dintr-un lucru pe care il faci cu drag si pasiune. Acesta fiind lamurite, sa vedem cum putem ajunge in posesia acestui zeu la care se inchina mai toti.

 

Cu cat incepi sa economisesti mai repede cu atat mai bine

Acesta este un lucru pe care fiecare dintre noi il stie, intuitiv, dar nu-l constientizeaza si nu-l aplica pana cand nu-si da seama ca timpul trece si pusculita este goala. Si atunci spune: „Trebuia sa incep sa pun bani deoparte ieri (sau anul trecut sau deceniul trecut)”.

Dar nu este niciodata prea tarziu sa incepi sa economisesti. Inca poti ajunge lucrurile din urma. Asadar, daca inca nu pui bani la saltea, incepe acum, iar pentru a economisi in cel mai profitabil mod, ar fi perfect sa pui in pusculita o zecime din ceea ce castigi.

 

Ca ai bani multi sau putini, ai nevoie de un buget

Un buget te va ajuta sa-ti dai seama in ce directie sa-ti indrepti cheltuirea banilor. Fara un buget, s-ar putea sa ajungi in situatia in care iti vei da seama ca banii pur si simplu iti zboara din portofel, iar tu nu ai realizat nimic. Incearca sa-ti alcatuiesti o lista cu lucrurile esentiale de care ai nevoie. Astfel vei avea grija sa folosesti banii pe lucruri cu adevarat importante, urmand ca banii care iti raman sa ii pui la pastrat, pentru a-i investi mai apoi intr-un scop anume, pe care trebuie sa ti-l stabilesti.

 

Invata despre bani de la altii

A invata despre bani este un proces continuu, care se deruleaza la nesfarsit. Fii deschis la sfaturile pe care ti le dau ceilalti, deoarece experienta lor te poate ajuta. De asemenea, poti citi carti de educatie financiara, care s-ar putea sa-ti ghideze activitatea si sa-ti ofere o pista.

Daca esti un neinitiat in acesta sfera a educatiei financiare, cartea „Cel mai bogat om din Babilon” al lui George S. Clarson este ghidul perfect. Acesta carte trateaza intr-un mod minunat, explicit si pe intelesul tuturor, relatia pe care omul trebuie sa o aiba cu banii si modul de a intra in posesia lor, autorul reusind sa transmita aceste sfaturi intr-un mod autentic, totul fiind imbracat intr-o poveste din antichitate.

Read the rest in Paperless

NARCISA DĂRĂBAN

narcisa daraban bw

NARCISA DĂRĂBAN

Save

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: