JUDIT KECSKES & MIRCEA SABĂU: „Adam cel timid și Eva cea energică…”

Azi, 2 iunie 2016, am avut onoarea de a lua parte la deschiderea expoziției care are loc la Biblioteca Județeană Gheorghe Șincai. O expoziție de artă, unde sunt expuse lucrările celor doi elevi talentați, Diana Ciocic, eleva liceului nostru, Onisifor Ghibu, și Sebastian, un elev din Salonta, de la Liceul Teodor Neș.

diana

DIANA CIOCIC

La acest eveniment au participat și personalități precum doamna profesoara Ramona Novicov, care a și deschis această expoziţie, care a luat naștere pentru a celebra talentul și puterea creatoare a noastră. Dânsa afirmă că expozițiile dovedesc că merită să ne ocupăm de forţa creatoare pe care toți o avem. Aceste opere de artă ale celor doi elevi sunt răspunsurile lor în fața lumii.

Domnul deputat Ioan Roman a fost și azi alături de noi si ne-a susținut în acest cerc al artelor.

Mentorii celor doi sunt cele două profesoare de desen, Simona Derecichei, coordonatoarea Dianei, și Oana Moldovan, coordonatoarea lui Sebastian.

diana3

Doamna profesoară Simona Derecichei spune despre Diana că aceasta a început acum doi ani să lucreze in plus la cercul de creație plastică, unde a descoperit-o pe tânără, care s-a dovedit a fi bună în toate: „Dinamismul se citește în toate desenele ei indiferent de tehnică si support”.

De asemenea, doamna profesoară Oana Moldovan spune despre elevul dânsei că este un copil foarte talentat, cu mult potențial, poate prea sensibil, dar în felul acesta reușește să transmită gândurile și sentimentele lui.

Am reușit să obținem și o declarație de la diriginta Dianei, dna prof. Lucia Cighir:

O altă personalitate importantă aflata în cercul nostru a fost domnul inspector Mircea Boțoc, care a spus următoarele:Un băiat și o fată, Adam și Eva, un băiat timid și o fată energică. Timiditatea este o forță pentru artist, îl ajută să se concentreze doar pe opera sa. Iar Diana este un mecanism fără frâne”.

Domnul inspector ne îndeamnă să îi susținem pe cei doi și să avem grijă de ei, pentru ca într-o zi ar putea să ne vină rândul, iar în momentul în care ieșim în lume cum au făcut cei doi putem fi atacați, răniți sau lăudați.

diana 02

Prezentarea deschiderea s-a încheiat cu vorbele domnului director al Liceului Onisifor Ghibu Oradea, prof. Ioan Pirtea: „Dacă arta se face cum trebuie, are succes, este spectacol, încântă privirea și atrage atenția”.

JUDIT KECSKES, MIRCEA SABĂU

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: