GIANINA BAN & ALEXA-MARIA FIȚ: „Mandinga, a doua noastră familie”. Plus VIDEO

Mandinga este o formație românească formată la începutul anului 2003, pe când trupa număra cinci membri și se axa pe latin-jazz.

image001

Recent, după o colaborare de 10 ani cu Mandinga, Elena Ionescu, cunoscută ca fosta solistă a trupei, a decis să-și continue cariera pe un alt drum. Această despărțire a fost considerată a fi „blestemul Elenelor”, deoarece și Elena Gheorghe a decis să părăsească trupa în 2006. „

„Este normal ca la plecarea fiecărei Elene să apară comentarii pro şi contra pe această temă”, declară Mandinga. Despărțirea Elenei Ionescu a fost una amiabilă, decizia a fost luată de comun acord și rămân în continuare prieteni.

Mandinga, pas cu pas, a crescut ca echipă și ca prestație artistică, iar la momentul actual este formată din şapte membri, și anume solista Barbara Isasi, toboșarul Ciupitu Marius, pianistul Omar Secada Dihigo, la saxofon și bas îl avem pe Valentin Zachar, la percuție pe Alexander Himely Benavides, la trombon pe Antonio Segui Ronaldo și la trompetă pe Valera Busmachiu.

Prima repetiție a trupei Mandinga a fost acasă la toboșarul Ciupitu Marius, iar primul concert susținut de aceștia a fost în 2003, la deschiderea trupei Rafaga în București.

Cel mai tânăr membru al formației este noul trompetist Valera Busmachiu, urmat îndeaproape de Barbara, de origine spaniolă, cunoscută în Spania pentru participarea ei la Vocea Spaniei în anul 2013, care a fost aleasă recent ca solistă a trupei, în urma unei audiții.

image002

Membrii trupei consideră că Barbara „este o persoană pozitivă și energetică, care ne-a adus un plus în trupa Mandinga, atât prin vocea ei, cât și prin felul ei de a fi.”
Mandinga este pentru membrii trupei o  a doua familie: „Ne vedem zilnic și petrecem foarte mult timp împreună; nu lipsește o zi fără să ne întâlnim și să facem ceva. Uneori chiar considerăm că petrecem prea mult timp împreună.”

 

mandinga

Informațiile ne-au fost oferite de membrii trupei Mandinga, iar pozele sunt din arhiva personală a acestora.

GIANINA BAN, ALEXA-MARIA FIȚ

alexa si gianina

ALEXA-MARIA FIȚ şi GIANINA BAN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: