ALINA ZGHIBOLŢ: Un coregraf de excepție

Bogdan Boantă, unul dintre cei mai apreciați coregrafi din România și de la diferite emisiuni, cum ar fi: „Dansez pentru tine”, „Dansează printre stele”, „ Bravo România” etc., ne-a acordat un interviu despre pasiunea lui.

image001

BOGDAN BOANTĂ

REPORTER: De la ce vârstă ai început să dansezi?

BOGDAN BOANTĂ: Am început să dansez la vârsta de 10 ani.

 

REPORTER: Ce înseamnă dansul pentru tine?

BOGDAN BOANTĂ: Atunci când dansez, mă simt cel mai fericit, mă simt viu, simt că trăiesc și simt bucurie prin toți porii. Dansul este cel care m-a ajutat să cresc, să mă maturizez și să văd dincolo de aparențe, să trec mai ușor peste momentele grele, m-a ajutat să transpun în realitate tot ceea ce simțeam înăuntrul meu și tot ceea ce îmi imaginam.

 

REPORTER: Cu ce artiști ai colaborat?

BOGDAN BOANTĂ: Am lucrat cu mai mulți artiști, atât în cadrul emisiunii „Dansez pentru tine”, cât și în concerte, spectacole și alte evenimente și mă bucur că am avut plăcerea să îi cunosc așa cum sunt ei cu adevărat în viața de zi cu zi. Și astfel  sunt mândru să spun că am colaborat cu Andra, Delia, Raluka, Ștefan Bănică, Corina, Elena Gheorghe, Antonia, Sore, Alex Velea, Ami, Luminița Anghel etc.

REPORTER: Care a fost cel mai important concurs la care ai participat?

BOGDAN BOANTĂ: Cel mai important concurs la care am participat a fost bineînțeles „Dansez pentru tine”, unde am avut ocazia să mă dezvolt și să învăț și să îmi descopăr lucruri de care nu aveam habar că se află în mine.

 

REPORTER: Ce a însemnat pentru tine participarea la „Dansez pentru tine”? Cum ai ajuns să fii coregraful altor echipe participante?

BOGDAN BOANTĂ: Participarea la emisiunea „Dansez pentru tine” a însemnat rampa mea de lansare în primul rând. Apoi, a fost locul în care eu mi-am descoperit rostul și drumul în viața, ceea ce iubesc cel mai mult și ceea ce mă caracterizează, a fost casa mea și locul în care mi-am descoperit cei mai buni prieteni. În urma participării mele ca și concurent la aceasta emisiune, am fost cooptat în baletul emisiunii, unde am reușit să învăț foarte multe lucruri și am descoperit că îmi place să și coregrafiez, iar când cei din producție mi-au propus să fiu coregraf, nu am ezitat nici o secunda.

 

REPORTER: De unde îți vin ideile pentru coregrafii?

BOGDAN BOANTĂ: Ideile pentru coregrafii îmi vin în sala de dans, când văd oamenii în fața mea. Ei mă inspiră, ei și poveștile lor de viață, lucruri prin care ei și noi toți trecem prin viața de zi cu zi, visele, dorințele și pasiunile, energiile și zâmbetele.

image008.jpg

REPORTER: La ce emisiuni ai participat?

BOGDAN BOANTĂ: Am participat la emisiuni precum „Dansez pentru tine” , „Români au talent”, „Vocea României”, „Poftiți pe la noi”, „Dansează printre stele”, „Ham Talent”, „Bravo România!”

 

REPORTER: La ce proiect/e lucrezi în prezent?

BOGDAN BOANTĂ: În prezent lucrez la emisiunea „Bravo România!”, tocmai am terminat coregrafiat alături de colega și prietena mea, Cocuța, concertele Deliei de la Sala Palatului și merg în concerte alături de Raluka.

 

REPORTER: Ce stil de dans te reprezintă cel mai bine?

BOGDAN BOANTĂ: Îmi plac toate stilurile de dans și consider că fiecare stil are frumusețea lui, însă pot să spun că cel mai bine mă simt când dansez tango, lyrical și jazz funk.

 

REPORTER: Cum arată o zi obișnuită din viața ta ca dansator?

BOGDAN BOANTĂ: Viața de dansator este una extrem de frumoasă, dar este în același timp și haotică pentru că mereu apar lucruri noi, repetiții sau lucruri care nu erau inițial în orarul tău și atunci trebuie să alergi dintr-o parte în alta toată ziua. Însă pentru că ai întrebat, în mare, o zi din viața mea ca și dansator înseamnă: trezirea, repetiții și noapte buna! Undeva printre aceste 3 lucruri, mai și mănânc când apuc și ce apuc.J

 

REPORTER: Ce planuri de viitor ai?

BOGDAN BOANTĂ: Îmi doresc foarte mult să îmi deschid o școală de dans, să fac un spectacol grandios sau un musical și bineînțeles să continui să dansez cât de mult, pentru că nu mă pot sătura niciodată.

Fotografii de pe pagina personală de Facebook a lui Bogdan Boantă

a consemnat ALINA ZGHIBOLŢ

ALINA ZGHIBOLŢ

ALINA ZGHIBOLŢ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: