MĂDĂLINA MOLDOVAN & CODRUȚA LENCAR: Ghibu la festival de pricesne

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, în perioada 11-17 aprilie 2016 s-a desfășurat în Eparhia Oradiei Festivalul județean de Pricesne „La umbra Crucii Tale”, organizat de către Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Asociația Părinți pentru Ora de Religie – Filiala Bihor, și Asociația Femeilor Ortodoxe Române din Episcopia Oradiei.


Evenimentul este inclus în seria manifestărilor organizate în Eparhia Oradiei cu prilejul „Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox” şi „Anului comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti”.

„Festivalul îşi propune consolidarea parteneriatului Școală – Biserică – Familie prin identificarea, promovarea și conservarea patrimoniului spiritual și național local. Manifestarea se adresează elevilor de la toate unităţile de învăţământ din eparhie, indiferent de ciclul de învăţământ, şi se desfășoară pe centre metodice, respectiv în cele patru protopopiate din Eparhia Oradiei”, informează Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei.

Evenimentul este inclus în seria manifestărilor organizate în Eparhia Oradiei cu prilejul „Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox” şi „Anului comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti.

În data de 12 aprilie a avut loc festivalul de pricesne „La umbra Crucii Tale” la Biserica Albastră din Oradea, unde mai multe grupuri de elevi au interpretat diferite pricesne.
În această activitate a fost implicat și grupul școlii noastre, îndrumat de Preacucernicul Părinte Conf. Univ. Dr. Mihai Brie, Parohia Oradea – Nufarul. Acestia au interpretat pricesnele: „Sub o salcie pletoasă”, „O, vai, vai, Ierusalim”, „Nu-i Iuda singur vinovat”.

La acest festival au mai participat și:Corul Diacon Nicolae Firu al Liceului Ortodox Episcop Roman Ciorogariu din Oradea, Grupul elevilor de la Colegiul National Iosif Vulcan Oradea, Grupul elevilor de la Școală Gimnazială nr.1 Săcădat- Ansamblul Folcloric „Trei sate, Trei surori”, Grupul elevilor de la Școala Gimnazială Husasău de Criș, Grupul elevilor de la Colegiul Tehnic Mihai Viteazul, Grupul elevilor de la Școala Dimitrie Cantemir din Oradea-Ansamblul Mugurelul, Grupul elevilor de la Școala Gimnazială nr.2 Bucuroaia, Grupul elevilor de la Liceul de Arte Oradea.

La sfârșit, fiecare grup a primit o diplomă de participare și o iconiță.

MĂDĂLINA MOLDOVAN, CODRUȚA LENCAR

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: