IOANA DAVID & LAVINIA URS: O supervedetă de televiziune între elevii de la Ghibu

Pentru elevii Liceului Onisifor Ghibu, „Şcoala altfel” a început în forţă, cu un invitat special. La rugamintea doamnei prof. Garofiţa Pop, de a transmite un mesaj elevilor, domnul Cristian Tabără a venit luni în sala festivă şi a susţinut un discurs în faţa numerosilor elevi prezenţi.

Pe tot parcursul conferintei, care a durat o ora, domnul Tabara a intrat in permanenta in dialog cu sala, de unde s-au facut auzite cateva voci mai curajoase. Discutia nu a avut o tema anume, ci a atins mai multe subiecte – viitorul generatiei tinere si ce cred elevii despre viitorul lor, despre oportunitatile pe care le au in tara lor, disponibilitatea tinerilor de a se implica in evenimentele lumii reale, despre eventualitatea unui razboi, intr-o Europa plina de turbulente.

Invitatul nostru a punctat faptul ca avem sansa ca Romania sa fie ferita deocamdata de conflicte majore, spre deosebire de alte tari.

Ca un joc, sala a fost intrebata cati ar fi dispusi sa se inroleze voluntar; cu surprindere, domnul Tabara a si gasit doi voluntari curajosi.

O buna parte din discursul domniei sale s-a focalizat asupra cinematografiei actuale. Se constata o tendinta in filmele actuale, si anume de a se realiza mai ales filme inspirate de fapte reale; se pare ca oamenii s-au saturat de povesti.

De compania domnului Cristian Tabara s-au putut bucura weekend-ul trecut mai multe cadre didactice de la Onisifor Ghibu, participand la un training la Stana de Vale, sustinut chiar de binecunoscutul omul de televiziune.Training-ul a avut ca tema cinematografia, iar de la Ghibu au participat profesorii Garofita Pop, Ladany Andrea, Nicoleta Turean, Camelia Timofte, Edina Andridan, Cosmin Bogdan şi Alexandru Popoviciu.

Cristian Tabara si cativa dascali de la Ghibu

„Cristian Tabără poate schimba vieți”

Doamna Garofiţa Pop ne-a acordat o scurtă declaraţie: „Să vorbești despre Cristian Tabără e greu și frumos – greu pentru că ai de selectat din foarte multe aspecte positive, și frumos pentru că este un om deosebit. Inainte de cursul de la Stâna de Vale nu știam prea multe despre Cristi (ne-a rugat să i ne adresăm așa): că este un jurnalist originar din Oradea, că a lucrat la PRO TV și la TVR 1.

Insă, după prima parte a cursului, intitulat «Educația estetică prin intermediul artei cinematografice», l-am cunoscut așa cum îl știu mulți: nemaipomenit de modest, cu solide cunoștințe de cultură generală, cu un firesc în comportament și în exprimare, cu o limbă vorbită impecabilă, cu capacitatea de a-si pune inima pe tavă, cu dorința evidentă de a face bine…

Am fost sigură că nu va refuza să transmită un mesaj ghibiștilor, iar apoi am fost foarte bucuroasă că și-a manifestat dorința de a veni la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu. Viziunea prezentată de jurnalist, poate șocantă, sunt convinsă că a plăcut multora, elevi și profesori, iar pe unii îi va pune, măcar pentru câteva minute, pe gânduri.

A transmis un mesaj foarte clar elevilor: să fie ei înșiși, să nu se sluțească, să nu-și umilească profesorii, să nu se lase manipulați. Iar profesorilor, să nu se mai învinuiască pentru toate nereușitele elevilor, să aibă grijă de elevi ca de propriii copii, menționând că reușita constă în colaborare.

Din punctul meu de vedere, Cristian Tabără este un om care poate schimba vieți. Dumnezeu să-i ajute în continuare!”

Cristian Tabara reporteri

Cristian Tabără, alături de subsemnatele, Ioana David şi Lavinia Urs

In urmatoarele zile, veti putea urmari interviul pe care Cristian Tabără a avut amabilitatea sa ni-l acorde, in ministudioul LOGOPAPER.

IOANA DAVID, LAVINIA URS

logo

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: