Tehnologia pe viteză accelerată

CU UN DECENU ÎN URMĂ, SMARTPHONE-URILE, AŞA CUM LE ŞTIM ÎN ZIUA DE AZI, NU EXISTAU, IAR ÎN URMĂ CU 30 DE ANI, NIMENI NU DEŢINEA UN COMPUTER

carte romina denisa

Gandeste-te: primul computer personal s-a descoperit acum 40 de ani, iar astazi majoritatea oamenilor sunt cu ochii în acest ecran stralucitor.

Se pare ca tehnologia progreseaza mai repede ca niciodata. Cip-urile calculatoarelor au devenit din ce in ce mai puternice, in timp ce costa tot mai putin. De-a lungul ultimelor decenii, numarul tranzitorilor sau componentelor electronice s-a dublat.

Progresul tehnologic la cip-urile calculatoarelor este binecunoscut, dar, surprinzator, nu este un caz special. Ce se intampla? Ritmul progresului tehnologic, in special tehnologia informatiei, accelereaza exponential.

Pentru ca fiecare generatie de tehnologie o imbunatateste pe cea precedentă, rata progresului de la o versiune la alta accelereaza. Aceasta acceleratie poate fi masurata in viteza, eficienta, performanta si putere per total. Totusi paradigmele nu vor creste intotdeauna exponential, ci pana cand potentialul este epuizat, moment in care paradigma se inlocuieste cu una noua.

Read the rest, read Paperless

ROMINA DUTCAŞ, DENISA NUŢAŞ

AT3 89%

ROMINA DUTCAŞ şi DENISA NUŢAŞ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: