MĂDĂLINA MOLDOVAN & CODRUȚA LENCAR: Arta, un mod de viață

Iosif Emanuel Wagner este un tânăr student al Facultății de Artă care ne vorbește despre pasiunea și talentul lui de a desena.

WAGNER

Iosif Emanuel Wagner

Talentul l-a descoperit la vârsta de 5 ani, iar de atunci și până în prezent îl tot dezvoltă.
În gimnaziu l-a avut ca profesor pe renumitul pictor Gheorghe Plăveți.

Arta pentru el reprezenta un mod de viață, iar tot ce îl înconjoară poate să fie oricând subiect pentru realizarea noilor lucrări. Prin artă se relaxează și totodată în artă își găsește refugiul.

Inspirația să vine odată cu melodiile pe care le ascultă, dar își pune accent și natura. Un simplu miros îi schimbă atitudinea, îl transpune în propria lume artistică și îi generează imagini ce le poate pune pe pânză. De asemenea un splendid amurg îl inspiră sau poate fi un colț de stradă sau chiar lumina dimineții.

E sigur că se poate trăi din artă, pentru a avea un câștig, doar că numai cu ajutorul publicității se poate trai în acest secol zbuciumat.

În 2006 a obținut locul I la concursul „Expoziție de felicitări”. În 2007 a obținut locul I la concursul „Implică-te! Drogurile îi opresc zborul”, la Craiova. În 2011 a obtinul locul I la Olimpiada de Artă, București, la faza pe municipiu.

„Cred că această țară are nevoie de mai mulți tineri care să o reprezinte și să realizeze diferite proiecte culturale care să stimuleze generațiile viitoare”, ne spune în final Iosif Emanuel Wagner.

MĂDĂLINA MOLDOVAN, CODRUȚA LENCAR

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: