LARISA MADA & TEODORA SĂLĂGEAN: Povestea lui Claudiu Mariș. Plus VIDEO

Claudiu Mariş, în vârstă de 20 de ani, este un artist talentat şi ambiţios care doreşte s împărtaşească stări sufleteşti bazate pe trăiri şi experienţe personale. Scopul principal al melodiilor sale este de a influenţa pozitiv şi de a-şi inspira ascultătorii.

CLAUDIU MARIŞ

CLAUDIU MARIŞ

Deşi este un tânar la fel ca ceilalţi, Claudiu este încapăţânat în a-şi respecta principiile; el are încredere că, în ciuda bugetului modest, prin ambiţie şi perseverenţă, va reusi să îşi îndeplinească visele.

Pentru a-l cunoaste mai bine pe Claudiu, ne-am gândit să îi adresăm acestuia câteva întrebări.

REPORTERI: Cum a intrat muzica în viaţa ta şi de cât timp ai început să compui versuri?

Claudiu Mariş: Cânt de când mă ştiu. Nu pot zice că muzica a intrat în viaţa mea, mai degrabă aş spune că m-am nascut să fac asta. Am aflat de la părinţi că încă de la o vârstă foarte fragedă, respectiv 4 ani, luam scăunelul în braţe şi cantam la el ca şi la acordeon. Am început să compun versuri din 2004. Într-o zi mă aflam în camera mea cântând la chitara, improvizând nişte versuri. M-am decis să le aştern pe o coală de hârtie pentru a le arăta şi prietenilor, acesta fiind un început pentru mine.

REPORTERI: Care a fost primul contact decisiv cu muzica?

Claudiu Mariş: Cunoşteam nişte băieţi, ceva mai mari ca şi mine, care erau deja destul de cunoscuţi în domeniul musical, axaţi pe rap. Într-o seară ne-am întâlnit în parcul Onisifor Ghibu şi după o scurtă conversaţie le-am fredonat câteva versuri pe care le scrisesem în urmă cu cateva zile. Unul dintre băieţi s-a dovedit mai interest, oferindu-mi o cască în care mergea un instrumental, şi mi-a propus să cânt ceva pe acesta. Mulţumit de reprezentaţia mea, m-a încurajat să continui in acest domeniu. La scurt timp am ajuns să colaborez cu el pe plan muzical.

REPORTERI: Cu ce colaborări în plan muzical te poţi lăuda până acum?

Claudiu Mariş: Numeroase colaborări musicale, pot spune, însă nu neapărat calitative. Asta reiese şi din minima investiţie financiară şi lipsa de seriozitate a multora.

REPORTERI: Ce urmează? Un nou album? Concerte? Alte colaborări?

Claudiu Mariş: Înainte să vă vorbesc despre ceea ce urmează, aş dori să vă împărtăsesc o experienţă neplacută. La scurt timp după ce am cântat în deschidere la Guess Who (unui public de aproximativ 2000 de persoane, în 2012, fiind unul dintre cele mai mari concerte în care am fost implicat), am pierdut proiectele muzicale ce urma să fie lansate, adică un album şi alte câteva zeci de melodii. Mai pe scurt, munca depusă pe parcursul a 4 ani. Am început proiecte noi și tot după 4 ani am pierdut din nou totul (motivul pierderii fiind ştergerea datelor din calculator, aviz amatorilor).

Să revenim la ce se va întâmpla pe viitor. Lucrez la proiecte solo şi colaborări cu nume mari, totul desfăşurându-se într-un ritm mai lent decât cel dorit. Am amânat albumul şi concertele, deoarece viitoarele colaborări vor fi mai importante.

image002REPORTERI: Cu ce te mai ocupi înafară de muzică şi ce îţi place să faci în timpul liber?

Claudiu Mariş: Ca şi meserie de bază, am ales să practic arta culinară, dar tot din pasiune, fac poze, modeling, călătoresc şi citesc.

REPORTERI: Vezi vreo legătura între acestea?

Claudiu Mariş: Legătura dintre ele ar putea fi şi faptul că le fac din pasiune. Imaginaţia şi originalitatea joacă un rol principal, fiind inspirat de tot ceea ce există în jurul meu. Astfel reuşesc să îi inspir și pe alții.

REPORTERI: Toţi ne întrebăm cum şi de unde a apărut numele de scenă „Leo“?

Claudiu Mariş: Originile numelui de scenă, Leo, sunt cam lipsite de sens în momentul de faţă, fiindcă am revenit la numele meu real, Claudius. „S”-ul de la fiinal provine de la cel de-al doilea prenume al meu, Sebastian.

REPORTERI: Ce zic părinţii tăi despre pasiunea ta pentru muzică? Familia şi prietenii te susţin?

Claudiu Mariş: Părinţii mei au o părere neutră, în schimb găsesc un mare sprijin şi multă încurajare în restul familiei şi al prietenilor.

REPORTERI: Ai un idol, un cântăreţ mai mult sau mai puţin celebru care te-a inspirat în ceea ce faci?

Claudiu Mariş: In domeniul muzical am dezvoltat un respect faţă de Marius Moga, BUG Mafia, Cedry2k, Guess Who, amintind o parte din cei de la noi din ţară, iar din străinatate ar fi Tupac, Notorious BIG, Lecrae etc.

REPORTERI: Tu ce gen de muzica asculţi de obicei?

Claudiu Mariş: Ascult muzică diversă, inspirându-mă din toate genurile.

REPORTERI: Ai vrea să le laşi un mesaj cititorilor LOGO? Ce ai vrea să le spui in special susţinătorilor si ascultătorilor tăi?

Claudiu Mariş: Nu renunţaţi la visele voastre, la zâmbete, citiţi mult, iar printre rânduri și mai mult… Baftă!

au consemnat LARISA MADA și TEODORA SĂLĂGEAN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: