OANA TAICHIŞ: O altfel de pasiune

Camelia Rusu, elevă a Liceului Partenie Cosma din Oradea și fostă a elevă a Liceului Onisifor Ghibu, are o pasiune mai aparte. Spre uimirea multora, aceasta este pasionată de matematică. Drept urmare, anul acesta a luat locul 2 la Concursul Național „Adolf Haimovici” și locul 1 la concursul de matematică aplicată în economie „Ecomat”.

 

CAMELIA RUSU

CAMELIA RUSU

REPORTER: Cum ţi-ai descoperit pasiunea față de matematică?

CAMELIA RUSU: Cred că am această pasiune în sânge, bunica mea fiind profesoară de matematică.

 

REPORTER: Ce rezultate ai obținut pe seama pasiunii tale?

CAMELIA RUSU: În clasa a IX-a am obținut locul 2 la Concursul Național „Adolf Haimovici” și locul 1 la concursul de matematică aplicată în economie „Ecomat”. Pe lângă acestea, am avut rezultate și în gimnaziu, când învățam în liceul tău, la olimpiada județeană, la concursul „Evaluare în Educație”, dar și la alte materii, precum fizica, chimia, informatica etc .

 

REPORTER: Ca să obții aceste rezultate uimitoare, cât ai muncit?

CAMELIA RUSU: Nu foarte mult. Încă de mică mama mi-a insuflat acest obicei, de a munci mereu la timp, deci pot să spun că muncesc la asta de mică. Toată munca a fost răsplătită, deoarece, participând la olimpiadă, am petrecut trei zile de neuitat în Iași, cu niște persoane minunate.

 

REPORTER: Nu ai prefera să faci altceva, ce nu necesită atât de multă concentrare?

CAMELIA RUSU: Nu, matematica este mai mult o necesitate, având in vedere că dau bac-ul din această materie. În afară de exerciții suplimentare, in cursul clasei a IX-a am făcut și înot, fiind o modalitate foarte bună de relaxare.

 

Reporter: Cât de mult timp petreci pe zi făcând exercitii la matematică?

CAMELIA RUSU: În clasa a IX-a, cam două ore pe zi și îmi rămânea suficient timp liber pentru a-l petrece cu prietenii.

 

REPORTER: Ne-ai spus că ai învățat in liceul nostru pe perioada gimnaziului. Crezi că fosta ta profesoară are și ea un merit în rezultatele obținute?

CAMELIA RUSU: Da, bineînțeles. Bazele în matematică mi-au fost puse încă de mică, de către doamna învațatoare Elena Copil, iar mai târziu de către profesoara de matematică Mariana Vesa. Încă din gimnaziu am prins gustul olimpiadei de matematică, luând mențiune la olimpiada județeană, precum si alte premii la concursuri școlare.

 

REPORTER: Cum a fost să petreci câteva zile cu alți copii foarte buni la matematică?

CAMELIA RUSU: A fost mult peste așteptări. Nu doar faptul că am fost cu elevi ca și mine a fost interesant, dar și faptul ca aceștia s-au știut distra ca nimeni alții. Toată noaptea de după examenul scris ne-am jucat jocuri, am dansat, ne-am uitat la filme și am creat prietenii.

 

REPORTER: Cum te-ai simțit când ai aflat că esti locul doi pe țara?

CAMELIA RUSU: A fost uimitor, chiar o mare surpriză. Mama mea nici nu m-a crezut. Am fost foarte fericită și a fost și mai bine deoarece mereu am fost susținută de familie și de buna mea prietena.

a consemnat OANA TAICHIŞ

 OANA TAICHIŞ

OANA TAICHIŞ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: