Damaris Popa: „Am avut mai mult noroc decât minte”

In data 30 mai 2012 a avut loc un episod dramatic din viata colegei noastre, Damaris Popa, care a suferit un accident grav. Colega noastră a fost de acord sa ne raspunda la cateva intrebari.

damaris1REPORTER: Damaris, cred ca toti din scoala am auzit de accidentul tau, insa suntem curiosi sa aflam mai multe detalii de la tine. Ce te-a determinat sa te urci pe motocicleta?
DAMARIS POPA: Din copilarie am fost pasionata de viteza, adrenalina si motoare, de aceea atunci cand am vazut ca respectivul baiat are motor, mi-am zis: „De ce sa nu incerc?”, insa nu m-am gandit la urmari.

REPORTER: Explica-ne mai amanuntit cum s-a intamplat.
DAMARIS POPA: M-am intalnit cu acel baiat in fata scolii noastre si l-am rugat sa ma duca putin cu motorul. Prima tura in jurul scolii a decurs bine, insa a doua tura care a fost pe strada Iancu de Hunedoara nu a decurs tocmai bine. Eu din neatentie si din dorinta de a ma duce cu motorul, nu am sesizat ca el nu mi-a dat casca si nici nu l-am intrebat daca are carnet de conducere.

REPORTER: El nu ti-a atras atentia asupra faptului ca nu detine carnet de conducere?
DAMARIS POPA: Nu, daca imi spunea, nu mergeam cu el.

REPORTER: Dar totusi baiatul ce a patit?
DAMARIS POPA: Baiatul a fost foarte speriat in ziua accidentului, doctorii au inceput sa speculeze ca va ramane paralizat, dar in final nu a patit nimic .

damaris2REPORTER: Din cate am auzit, ti-ai spart capul cazand pe niste bolovani; iti mai aduci aminte?
DAMARIS POPA: Imi aduc aminte cate ceva, insa nu totul, imi aduc aminte ca mergeam cu o viteza foarte mare, iar la un moment dat roata motorului a frecat bordura, am fost aruncata la 4 m distranta; in acel moment am inchis ochii si eram sigura ca am sa mor. Imi mai aduc aminte cum m-am ridicat de jos si mi-am pus mana la cap, eram toata de sange pe fata, pe haine, pe maini.

REPORTER: A venit cineva sa te ajute?
DAMARIS POPA: Da, au venit prietenii mei si m-au ajutat sa imi revin, eu nestiind ca mi-am spart capul i-am rugat sa vina cu mine sa ma spal pe fata; cand prietenii mei au auzit asta, in acel moment, mi-au spus ca au chemat ambulanta.

REPORTER: Cum au decurs lucrurile dupa accident?
DAMARIS POPA: Au venit trei salvari si o masina SMURD am fost tinuta 40 de minute pe jos pana cand au ajuns masinile. In salvare doctorii imi puneau multe intrebari sa vada daca sunt constienta, am raspuns la toate intrebarile dar nu stiam ce se intampla cu mine. Doctorita mi-a spus ca am o plaga la cap si ca voi fi dusa la spital pentru ingrijiri medicale.

REPORTER: Ce ti-au spus medicii?
DAMARIS POPA: Doctorii vorbeau intre ei ca nu voi reusi sa supravietuiesc foarte mult timp, dar cand am ajuns la spital m-au cusut la cap, mi-au facut film la cap iar atunci si-au dat seama ca imi este craniul crapat. Experienta in spital nu a fost neplacuta, deoarece am avut alaturi de mine familia, prietenii iar asta m-a ajutat foarte mult sa trec peste toate. Eu cred ca in aceea zi am avut mai mult noroc decat minte.

damarisREPORTER: Ce sfat ne dai noua cititorilor si celor care sunt pasionati de adrenalina si motoare?
DAMARIS POPA: Sfatul meu pentru toti cititorii si celor pasionati de motoare este acela de a se gandi de doua ori inainte de a face ceva. Eu cred ca Dumnezeu a ingaduit acest lucru pentru a ma linisti in privinta vitezei si ii multumesc ca am putut trece cu bine peste toate obstacolele intalnite.

REPORTER: Damaris, ne-a facut placere sa te ascultam, iti multumim ca ne-ai raspuns la toate intrebarile, iti dorim tot binele din lume!

a consemnat ANDREEA PAŞCA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: