Toată lumea marţi la teatru! Primei sute de spectatori i se pregăteşte ceva

„Teatru pentru liceeni”, eveniment cultural-artistic de promovare a artei teatrale, organizat de Consiliul Judeţean al Elevilor Bihor şi finanţat prin YouthBank Oradea, va avea loc în data de 28 mai 2013, la Sala de Concerte Enescu-Bartok a Filarmonicii de Stat din Oradea, începând cu ora 15:00. Intrarea este liberă. Concurenţilor li s-au pregătit super-premii, iar primii o sută de spectatori vor avea parte de o surpriză.

Programul este unul complex, echipele participante au îmbinat într-un mod ingenios muzica, dansul şi actoria totul pentru a respecta ideea centrală a proiectului: promovarea ideii de originalitate, curajul de a fi tu însuţi, a artei prin care poţi să-ţi exprimi concepţiile apelând la reprezentaţia scenică. La eveniment vor lua parte personalităţi importante din lumea teatrului orădean, precum regizoarea Maria Mierluţ, directorul Teatrului Arcadia, Florin Silaghi, alţi actori.

Prima etapă a proiectului a reprezentat perioada de formare a trupelor de teatru participante la concurs de către consiliile şcolare ale elevilor din judeţul Bihor. Totodată această parte a reprezentat procesul de implementare a proiectului la nivel şcolar prin diseminarea informaţiilor legate de această activitate (prin flyere postere, reţele de socializare şi prin intermediul membrilor CŞE-urilor), Această etapă a avut în intervalul 29 aprilie – 5 mai.

A doua etapă a proiectului o constituie concursul interşcolar. Printre şcolile care s-au înscris în cursa talentului se numără: Colegiul Naţional ,,Mihai Eminescu”, Colegiul Naţional ,,Emanuil Gojdu”, Liceul Teoretic ,,Onisifor Ghibu”, Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazul”, Liceul Baptist ,,Emanuel”, Liceul de Artă, Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia”, Colegiul Naţional ,,Octavian Goga” din Marghita.

Participanţii s-au bucurat de libertate totală în alegerea temei care va sta la baza conceperii piesei de teatru cu care aceştia vor participa la concurs.

CAMELIA IEREMIAŞ

CAMELIA IEREMIAŞ

persoană de contact: CAMELIA IEREMIAŞ, lider de proiect, telefon: 0753 042 412, e-mail: icameliai@yahoo.com

image002Proiectul „Teatru pentru liceeni” este finanţat prin programul YouthBank Oradea, coordonat local de Fundaţia Comunitară Oradea şi la nivel naţional de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare. Programul YouthBank Oradea este realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanţat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile. Partenerii locali ai programului sunt VPK Packaging, UniCredit Ţiriac Bank şi Pro Cariere. Partenerii evenimentului: Fundaţia Ruhama, Filarmonica de Stat din Oradea, Oradea Shopping City, High School in America, Teatrul de Stat Regina Maria, Teatrul Arcadia, Aqua President, Gabriela Olaru.

image001Consiliul Judeţean al Elevilor este o substructură a Consiliului Naţional al Elevilor şi are ca partener Ministerul  Educaţiei şi Cercetării. Consiliul Elevilor reprezintă o formă de organizare asociativă a elevilor cu un rol important în viaţa şcolară şi a relaţiilor profesor-elev. Prin intermediul acestei  organizaţii, elevii îşi pot alege reprezentanţii, pot formula puncte de vedere şi pot elabora propuneri pentru îmbunătăţirea calităţii învăţământului. Această structură este formată exclusiv din elevi, pentru şi despre elevi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: