Manuale pe hârtie, pe CD şi online

Noile manuale pentru învățământul preuniversitar vor fi disponibile în trei variante (tipărite, pe CD şi on-line) şi vor ajunge în şcoli începând cu anul școlar 2014-2015.

Sursa imagine: itcmedia.ro

Sursa imagine: itcmedia.ro

CITEŞTE ŞI: NOILE MANUALE ŞCOLARE: TABLETELE PC

Manualele vor fi elaborate de edituri, autori individuali, grupuri de autori sau societăți economice şi vor fi evaluate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare. În noiembrie 2013 manualele-pilot pentru clasa I vor ajunge în bibliotecile școlare şi, în variantă digitală, iar din primăvara anului viitor vor putea fi comandate de cadrele didactice. Din anul școlar următor vor fi disponibile manuale noi şi pentru clasele a II-a, a V-a şi a IX-a. Până în 2017 oficialii din educație şi-au propus să încheie procesul de schimbare a manualelor.

CITEŞTE ŞI: „ABIA AŞTEPTĂM SĂ AVEM TOATE MANUALELE ÎN FORMAT DIGITAL”

„Principala noutate în domeniul manualelor școlare se referă la faptul că manualul şcolar va fi însoțit de componenta digitală, stocată pe un CD şi disponibilă pe platforma www.manuale.edu.ro”, precizează MEN. Componenta digitală va cuprinde un pdf ce va conține varianta tipărită a manualului, dar şi o serie de activități multimedia interactive de învățare – AMII. Acestea din urmă vor fi sub formă de exerciții interactive, jocuri educaționale, animații, filme sau simulări care aduc „un plus de profit cognitiv”.

CITEŞTE ŞI: MANUALE SEMSTRIALE ŞI DIGITALE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: